Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim Thijs tweede op Xterra Villacirdo!
Uncategorized

Jim Thijs tweede op Xterra Villacirdo!

45640_463570348427_235056783427_6564213_3540973_n.jpgHuldenbergenaar Jim Thijs nam dit weekend deel aan de Xterra wedstrijd in het Italiaanse Villacirdo. In laatste instantie kreeg hij een uitnodiging van de plaatselijke organisatie waar hij natuurlijk gretig op in ging.

 
Aangezien Thijs morgen zal deelnemen aan de zwintriathlon te Knokke ging hij pas na het fietsonderdeel beslissen of hij voluit zou gaan of zich zou sparen. 

De wedstrijd begon wel niet echt zoals gewenst voor Thijs. In het zwemmen verloor hij anderhalve minuut op een Italiaan waardoor hij al meteen op achtervolgen was aangewezen.  Die achterstand kon hij op de fiets wel al snel verminderen. Jim: ‘Ik voelde me enorm sterk op de mountainbike. Dat had ongetwijfeld te maken met de stage die ik net achter de rug heb in de Alpen, in het gezelschap van een ervaren atleet als Nico Lebrun. Hij eindigde in Villacidro als derde’, Thijs zette de snelste fietstijd neer.

In het afsluitende looponderdeel ging het dan wel weer mis. Een aantal kegels zorgden ervoor dat Thijs fout liep waardoor een zo goed als zekere zege verloren ging. Toch slaagde Thijs er nog in om zijn tweede plaats veilig te stellen. Winst ging naar de Italiaan De Faveri. Nico Lebrun behaalde een 3e plaats.