LTTL-atleet Stijn Goris beste Belg in GP Tours (FRA)
Uncategorized

stlaureins2010_0914.jpgIn Frankrijk vond dit weekend de 4e manche van de GP triathlon in eerste klasse plaats te Tours. Bij de mannen behaalde LTTL-atleet Stijn Goris met zijn 32e plaats de beste mannelijke Belgische prestatie. Bij de vrouwen deed NLT-atlete Sofie Hooghe 1 plaatsje beter met een 31e plaats. Uitstekende prestaties gezien het zeer sterke deelnemersveld.

Bij de mannen kwam Shaw Raoul als eerste uit het water kort gevolgd door enkele grote namen waaronder Alistair Brownlee en Maik Petzold. Stijn Goris voltooide het zwemonderdeel zeer goed en kwam slechts 20′ seconden na Raoul uit het water. In dit deelnemersveld natuurlijk zeer sterk!

Op de fiets hield Stijn Goris goed stand in de grote groep waarin de favorieten alles controleerden. Na de wissel liepen de snellere lopers meteen weg maar Goris moest zeker niet onderdoen daar hij slechts een 55′ seconden moest toegeven op snelste loper Alistair Brownlee die tevens de wedstrijd won. Maik Petzold en Coutney Atkinson maakten het podium compleet.

Stijn Goris liep als 32e over de finish waarmee hijzelf uiteraard zeer tevreden was. Stijn: "Als 32e kwam ik met een goed gevoel in de drie disciplines over de finish wat me natuurlijk heel wat vertrouwen geeft naar het BK van volgende week" Andere Belg Axel Zeebroeck kwam als 62e over de finish. 74 atleten kwamen aan.

Bij de vrouwen behaalde junior Sofie Hooghe het beste resultaat. De Britse Lucy Hall kwam met voorsprong als eerste vrouw uit het water. Linde Herreman zwom zeer sterk en kwam als 6e uit het water. De andere Belgen Ine Cockuyt, Karolien Geerts en Sofie Hooghe kwamen op iets meer dan 1 minuut uit het water.

Tijdens het fietsen was het LTTL-atlete Jolien Lewyllie die sterk uitpakte en met de beste fietstijd naar voor kon opschuiven. Tijdens het lopen moest ze wel een aantal plaatsen toegeven zodat ook landgenote Sofie Hooghe haar in extremis nog kon voorbijsteken. Hooghe werd 31e, Lewyllie 34e.

Andere Belgische resultaten: Doumic Letot 42e, Couckuyt Ine 43e en Karolien Geerts 47e. Linde Herreman diende de strijd te staken tijdens het fietsen.

De wedstrijd werd gewonnen door Andrea Hewitt voor Barbara Riveros en Erin Densham.