Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Frederik Van Lierde demonstreert in Knokke!
Uncategorized

Frederik Van Lierde demonstreert in Knokke!

foto10971.jpg
 

 

Het was de 22-jarige SMO’er WIllem Brems die als eerste uit het water kwam gekropen met in zijn zog Bart Colpaert. De andere toppers waaronder Peter Croes, Stijn Goris, Luc Van Lierde, Frederik Van Lierde, Axel Zeebroeck en Dennis Devriendt volgden echter op zeer korte afstand. Enkel Rutger Beke, Bruno Clerbaut, Koen Veramme, Michael Dewilde en de Amerikaan Thomas Jesse waren wel al meteen op achtervolgen gewezen.

Op de fiets was er echter niets in te brengen tegen een ontketende Frederik Van Lierde. Van Lierde, net terug uit trainingstage waar hij een eerste trainingsblok afwerkte richting Hawai, bleek nauwelijks last te hebben van de vermoeidheid. Vrijwel meteen ging hij naar de kop van de wedstrijd. Ploeggenoot Stijn Goris liet bewust een gaatje vallen en meter per meter vergrootte Van Lierde zijn voorsprong terwijl de concurrentie lijdzaam moest toekijken. Goris: "Toen ploegmaat Van Lierde aan de leiding reed, liet ik een gaatje vallen. Tot grote ontgoocheling van Zeebroeck en Croes, die daarna in de achtervolging ook niet meer op mij moesten rekenen."

In de achtergrond bleven de verschillende andere toppers wel steeds in elkaars buurt. Devriendt, Goris, Croes, Van Lierde L en Zeebroeck gaven elkaar geen duimbreed toe. Enkel Colpaert (mechanische pech) en Brems (stapte de wedstrijd uit tijdens het fietsen) moesten de rol lossen. 

Eenmaal Van Lierde de laatste wisselzone had bereikt werd pas duidelijk hoe sterk hij  vandaag wel was. Van Lierde slaagde er maar liefst in tweeënhalve minuut weg te fietsen van de rest van het deelnemersveld. De zege was hierdoor dan ook zo goed als zeker binnen waardoor hij zijn triomftocht in klasse kon afmaken. Van Lierde: "Deze prestatie is allicht geen referentie voor Hawaï, maar voor het vertrouwen werkt zo’n zege toch wel stimulerend" kunnen we lezen in het nieuwsblad.

Spannender was het in de achtergrond waar Peter Croes de 2e plaats behaalde voor een andere nationale topper op de OD afstand Stijn Goris. Deze laatste moest zich in de laatste meters wel nog van een aandringende Dennis Devriendt ontdoen die slechts een 10-tal meter te kort kwam. Goris: "In de loopfinale moest ik enkel afrekenen met Peter Croes. Toen kon het mij nog weinig schelen of ik 2e of 3e werd, de zege voor de ploeg was binnen. In de spurt was er tegen Peter Croes niets te beginnen."

Een knappe 5e plaats was er weggelegd voor Rutger Beke die uitpakte met een zeer snelle looptijd. Het was echter de Amerikaan Thomas Jesse (ex- steeple chase loper) die zich de beste toonde in looponderdeel door nog een minuut rapper als Beke te lopen.

Michael Dewilde werd 6e, Luc Van Lierde 7e, Axel Zeebroeck 8e, Thomas Jesse 9e en Bruno Clerbaut 10e.

Uitslag: HIER

Artikel: HIER

Foto: Pieter De Neve