Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jelle Geens klasse te sterk in Waardamme (+interview)
Uncategorized

Jelle Geens klasse te sterk in Waardamme (+interview)

24866_1426933637217_1349074251_1149162_7376500_n.jpg

De jonge Jelle Geens is dit jaar aan een enome opmars bezig binnen de Belgische duatlon- en triatlonwereld. Na een overwinning in de triatlon van Izegem en en een 3e plaats in Weiswampach behaalde de atleet van het TCTS-team alweer een overwinning in de duatlon  van Waardamme. Daarnaast liep Geens onlangs nog de beste Belgische jaarprestatie bij de scholieren op de 2000 meter steeple.  Van Klasse gesproken!

In Waardamme slaagde Geens erin om juniors Kenneth Vandendriessche en Xander Denys  (valpartij tijdens het fietsen) achter zich te laten en dit als jeugd A atleet. Tevens zette hij op het parcours de snelste tijd scratch neer waarmee hij bij de senioren eveneens had kunnen meespelen voor de winst. Hieronder alvast een klein interview met deze beloftevolle jongeman:

Dag Jelle, waarom heb je eigenlijk de overstap gemaakt van atletiek naar triatlon?

"Het idee om aan triatlon te gaan doen is er gekomen 2 jaar geleden in de zomervakantie, ik deed toen al mee aan duatlon wedstrijden maar, omdat ik altijd geïnteresseerd ben geweest in triatlon (dit is omdat mijn papa triatlon heeft gedaan) wou ik beginnen met die sport. Sinds vorig jaar is triatlon mijn hoofddoel en doe ik nog wel wat atletiek wedstrijden mee maar dit alleen als training voor de triatlon."

Welke zijn je ambities op korte en lange termijn?

"Dit seizoen doe ik geen triatlons of duatlons meer. Ik neem enkel nog deel aan het Belgisch Kampioenschap atletiek, waar ik de 2000m steeple zal meedoen en het Belgisch Kampioenschap 4x800m. Volgend jaar zou ik graag willen meedoen aan ETU-wedstrijden en hier ook een degelijk resultaat behalen."

Zullen we je deze winter ook in het veldlopen kunnen terugvinden?

"Deze winter zal ik aan een 4-tal veldlopen deelnemen."

Zit je net zoals de meeste beloftevolle jongeren op de TSS te Leuven?

"Ik zit niet op de topsportschool maar in het Don Bosco college in Hechtel. Het is niet altijd even makkelijk om de school te combineren met het vele trainen maar ik heb het geluk dat ik niet al te veel moet leren om toch een goed resultaat te behalen."

Als je een wedstrijd zou moeten kiezen die je op dit moment het meeste voldoening geeft. Welke zou dit dan zijn?

"Mijn mooiste overwinning was die in de triatlon van Stein dit jaar omdat het mijn eerste triatlon zege was en er toch ook een sterk deelnemersveld aan de start verscheen. Vooral het feit dat ik Bob Haller kon kloppen deed mij veel deugd."

Je kan Jelle ook steeds volgen op zijn website: www.jellegeens.be