Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
BK Duatlon wordt clash der titanen!
Uncategorized

BK Duatlon wordt clash der titanen!

bk_dua_wetteren.jpg
 
Op 26 september 2010 vindt in Wetteren het Belgisch Kampioenschap ¼ Duatlon plaats. De wedstrijd bestaat 10 km lopen, 40 km fietsen en nog eens 5 km lopen.  De organisatie prijst zich gelukkig met de massale belangstelling voor deze titelstrijd. Zonder blozen kan men spreken van een ware clash der titanen!
 
Blikvangers zijn Rob Woestenborghs en Joerie Vansteelant, respectievelijk 2e en 3e op het jongste Wereldkampioenschap Duatlon. Uiteraard moet ook Pieter Rijnders, de veldloper die vorig seizoen met succes de overstap maakte naar duatlon in de gaten gehouden worden. Hij werd in 2009 Belgisch Kampioen Sprintduatlon in Wetteren en is vanzelfsprekend gebrand op een uitstekende prestatie.
Daarnaast kan men ook stevig weerwerk uit Wallonië verwachten. Het is vooral uitkijken naar wat het grote talent Antoine Duvivier vermag na zijn revalidatie als gevolg van een zwaar ongeval. De Luikenaar werd eind augustus na een lange gedwongen rustperiode reeds 3de in de sterk bezette duatlon van Halle. De concurrentie houdt maar beter rekening met hem. Ook Michaël Rosu, derde op het BK kwarttriatlon en regerend Belgisch Kampioen sprinttriatlon heeft zijn zinnen gezet op de Belgische duatlontitel. De Nederlandse toppers Armand Van Der Smissen en Wim Nieuwkerk zullen het niveau van de wedstrijd ongetwijfeld nog wat opkrikken al komen ze wellicht te kort als de Belgische toppers hun duivels ontbinden. Seizoensrevelatie en winnaar van de Powerman Vlaanderen Geel Jochen Neirinck zakt ook af naar Wetteren. Benieuwd of hij ook hier de wereldtop kan verrassen?
 
Het kampioenschap voor de vrouwen wordt ongetwijfeld ook een spektakelstuk. We verwachten een open wedstrijd op het scherpst van de snee met Griet Terrijn, Alexandra Tondeur en Martine Van Hoolandt op het voorplan.
 
Ook de jeugdduatlons en de recreatieve Calipage Sprint Duatlon kunnen op heel wat interesse rekenen. Een kleine 2 weken voor de wedstrijd schreven zich bijna 300 deelnemers in voor de 3e duatlon van Wetteren! Voor de jeugdduatlons en de recreatieve duatlons (nog slechts enkele plaatsen) kan nog ingeschreven worden. Voor het Belgisch kampioenschap zijn de inschrijvingen inmiddels afgesloten.
 
Toeschouwers en supporters zijn ook meer dan welkom op 26 september. Aankomst, wissel, loop-en fietsparcours zijn op een voor de toeschouwers heel aantrekkelijke manier uitgetekend en uiteraard kan men in de dranktent en aan de eetkraampjes terecht voor een drankje en een snelle hap.
 
Meer weten?
www.triatlonduatlonwetteren.be