Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Triatlon donderdag 16 september in ‘Koppen’ op één.

Iedereen triatleet!
 
Start-to-run is passé, triatlon is de nieuwe uitdaging. Sinds 2002 is het aantal leden van de Vlaamse triatlonclubs meer dan verdubbeld. “Het is ongelofelijk populair geworden,” zegt Jean Deloddere (Ironmanagers), restauranthouder en amateur-triatleet: “De inschrijvingen voor de Zwintriatlon zaten op vier minuten tijd helemaal vol.” Koppen zwom, fietste en liep mee op de Zwintriatlon in Knokke.

 

“Het unieke is dat zowel toppers als amateurs aan dezelfde start staan,” vertelt Sofie Goos (Uplace Triathlon Team). Ze is de enige vrouwelijke professionele triatlete in Vlaanderen. Haar sponsor Uplace betaalt alles: haar maandloon, de medische begeleiding tot zelfs haar fiets van 7000 euro. Dat is uitzonderlijk, want er zijn maar twee proftriatleten in Vlaanderen die door een bedrijf gesponsord worden. Sofie doet het goed in Knokke. Ze laat haar concurrenten ver achter zich en wint overtuigend.

Voor Jean is vooral deelnemen belangrijk, al wil hij toch ook graag een goeie tijd neerzetten. Jean doet al voor de elfde keer mee aan de zwintriatlon. Jean: “16 jaar geleden ben ik in het horecaleven beland en van 70 naar 110 kilogram gegaan, ik moest iets doen. Triatlon is ideaal.” En ook de uitdaging blijft, want vandaag loopt Jean een kwarttriatlon, maar volgend jaar hoopt hij mee te doen aan de Ironman in Lanzarote.

Bekijk hier de trailer.

Reportage: Gitte Van Hoyweghen, Lin Delcour en Gonda De Beule