Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Bruno Clerbout 7e in Ironman 70.3 van Mexico

Bruno Clerbout is vandaag zevende geworden in de Ironman 70.3 Cancun. Bruno legde de halve Ironman (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21,1 km lopen) in Mexico af in een tijd van 04:12:35. De wedstrijd werd gewonnen door Luke Bell (Australië; 03:59:46), voor Luke McKenzie (Australië; 04:02:30) en Oscar Galindez (Argentinië; 04:05:20).

Een mindere zwemstart zorgde ervoor dat de wedstrijd grotendeels in het teken van de achtervolging stond voor Bruno. Hij kwam als tiende uit het water en miste de aansluiting met een groep van vijf. Hij zette zijn inhaalbeweging in tijdens het fietsen, waardoor hij in negende positie aan het lopen kon beginnen. In een zware halve marathon, met loodzware hitte en een wolkbreuk, schoof hij uiteindelijk nog twee plaatsen op.

Bruno blikt met gemengde gevoelens op zijn Mexicaans avontuur terug: “Het was weer een wedstrijd ‘Bruno Clerbout in niemandsland’. Maar waar ik vroeger de moed zou verloren hebben, vind ik die vechtlust nu wel. Ik voel me ook fysiek sterker om de achtervolging in te zetten en voor een stuk te winnen. Ik heb de derde looptijd neergezet. Daar moet ik mee tevreden zijn. Maar ik had natuurlijk liever een beter resultaat behaald. Ik voel dat als ik beter uit het water kom, ik meedoe voor een podiumplaats, zelfs tussen de toppers van Hawaï en de wereldkampioenschappen 70.3. Ik weet dus waar ik aan moet werken voor de Ironman van Arizona in november.”

Het podium bij de vrouwen bestond uit Amanda Layne Stevens (US; 04:25:34), Michellie JonesKate Major (Australië; 04:27:01) en (Australië; 04:28:27).