Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Sofie Goos doet laatste test voor Hawaii

Sofie Goos van het Uplace Triathlon Team heeft vandaag de kwarttriatlon van Ieper gewonnen met een tijd van 2:13:54. Sophie De Groote (2:16:05) en Peggy Claerbout (2:25:06) werden tweede en derde. Bij de mannen won Frederik Van Lierde (2:00:52) voor Bart Colpaert (2:04:02) en Willem Brems (2:06:05). Voor Sofie was Ieper de laatste wedstrijd voor ze volgende week naar Hawaï trekt voor de wereldberoemde Ironman op “Big Island” op 9 oktober.

De wedstrijd begon uitstekend voor Sofie. Ze kwam als eerste uit het water en zou de leiding niet meer uit handen geven. Een voorsprong van 30 seconden na het zwemmen werd meer dan anderhalve minuut in het fietsen. In het lopen kwam daar nog een minuut bij zodat Sofie uiteindelijk bijna drie minuten voorsprong had op Sophie De Groote.

Omdat de wedstrijd op het einde van een zware trainingsweek viel, was Sofie vooraf niet zeker van een goed resultaat. Ze was dan ook blij met de overwinning en het gevoel dat ze aan die laatste wedstrijd voor Hawaï overhoudt: “Na 30 uren trainen deze week was ik eigenlijk moe aan de wedstrijd begonnen. Maar eens je het startschot hoort, komt de energie terug. Tijdens het zwemmen twijfelde ik even of ik rustig zou mee-zwemmen met de kopgroep of toch proberen te versnellen. Het werd versnellen. Met resultaat, want Sophie De Groote moest lossen zodat ik met een voorsprong aan het fietsen kon beginnen. In het fietsen voelde ik de vermoeidheid. Het was echt doorduwen om een minuutje extra op Sophie te nemen. Het lopen ging dan weer fantastisch. Ik heb drie rondes lang doorgelopen tot ik zeker was van de overwinning. Die laatste ronde uitlopen, dat was echt genieten.”

Volgende zondag vertrekt Sofie naar Hawaï: “Nu volgen er twee dagen rust en dan nog vier dagen intensief trainen. En dan is het echt wel goed geweest. Ik ga met veel goesting op het vliegtuig stappen. Ieper was een goeie training, een goeie gelegenheid om nog eens diep te gaan. Nu ben ik klaar voor het echte, grote werk!”