Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Rijnders wint NK duathlon
Nieuws

Pieter Rijnders wint NK duathlon

pieter_rijnders.jpg

Afgelopen zondag, 19 september, vond in het Nederlandse Tilburg het open Nederlands kampioenschap duathlon plaats. Het was geen Nederlander, maar een  Belg die met de hoogste eer ging lopen. Pieter Rijnders was de snelste in de 10-40-5 non-drafting duathlon. Hij haalde het voor Armand van der Smissen, die wel de Nederlandse titel pakte, en Gerbert van den Biggelaar. Voor Pieter is dit zijn 3e titel op een Nederlands duathlonkampioenschap

Pieters wedstrijdverslag:

Eerste run
Ik had besloten vroeg in de wedstrijd in het offensief te gaan om de mindere lopers (maar misschien betere fietsers) op zoveel mogelijk afstand te lopen tijdens de eerste run. In de eerste van vier looprondes demarreerde ik uit de kopgroep om vervolgens stelselmatig mijn voorsprong op de rest van het deelnemersveld uit te breiden. Mijn voornaamste concurrent voor de zege, meervoudig Nederlands kampioen Armand Van der Smissen die dit jaar nog 3e finishte in de internationale Powerman van Geel, bleef het dichtste in mijn buurt. Hij wisselde op 23”.

Fietsproef
De bij momenten stevige wind maakte de fietsproef extra lastig. Van profiteren of samenwerken van of met elkaar kon ook geen sprake zijn vermits het hier om een niet-stayer wedstrijd ging. De eerste fietsronde van 5 was even zoeken naar het goede gevoel op de fiets. Daardoor sloot Armand reeds op het einde van de eerste fietsronde bij mij aan en plaatste wat later een aanval. Het was een tand hoger schakelen om deze te kunnen opvangen maar lange tijd kon ik hem op de reglementaire afstand volgen. Even over halfweg de fietsproef kreeg ik een lastig moment tijdens een stuk harde windop en moest ik Armand laten gaan. Hij nam tot een kleine halve minuut voorsprong maar ik kon de schade met veel inzet blijven beperken. In de laatste ronde kwam ik er terug door en besloot ik het volle pond te geven in de hoop terug wat op Armand te kunnen inlopen en zo kort mogelijk na hem te kunnen wisselen. Ik slaagde er in mijn achterstand te reduceren tot een kleine 15” aan de wisselzone.

Tweede run
Na een goede wissel moest ik ongeveer 80m goed maken in de laatste 5 km lopen, gespreid over 2 rondes. Reeds in de eerste van 2 rondes kon ik het gat toe lopen en meteen een kloof slaan. In de laatste ronde liep ik nog meer dan een halve minuut uit en dus onbedreigd naar de zege.

Link naar uitslag: http://nl.mylaps.com/evenementen/uitslagen/2010/sep/19/tilburg/HerenTot.html