Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Alexandra Tondeur Belgisch kampioene Duatlon

Trigt-atlete Alexandra Tondeur behaalde in Wetteren de Belgische tittel bij de seniores en beloften. Tondeur kreeg in deze wedstrijd wel de nodige weerstand van een sterke Griet Terryn die in de drie onderdelen telkens slechts een aantal seconden moest toegeven op Tondeur

Vanaf het startschot waren het triatlete Alexandra Tondeur en Griet Terryn die het tempo bepaalden. Beide atletes liepen steeds verder uit op de concurrentie. In de slotfase van de eerste 10 kilometer  deed Tondeur een aanval waardoor de Europese kampioene een kleine kloof maakte op Terryn. Tondeur wisselde snel en met een 20-tal seconden  voorsprong kon ze aan de 40 kilometer fietsen beginnen.

Beide atletes hielden in het fietsen gelijke tred terwijl in de achtergrond de strijd voor de derde plaats nog helemaal open lag. Melanie Matthys had in de eerste 10 kilometer een mooie voorsprong genomen op Ilse Geldhof maar rustig rijden kon ze tegen deze gewezen Belgische kampioen in het wielrennen niet doen.

Tondeur kwam als eerste de wisselzone binnen kort gevolgd door Terryn. Tondeur hield echter goed stand tegen een fel opzettende Terryn en behaalde zo de Belgische tittel en dit zowel bij de seniores als bij de beloften. Melanie Mathys hield goed stand en eindigde op een 3e plaats. Ilse Geldhof werd 3e terwijl Heidi Ameloot 5e werd.