Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Rob Woestenborghs kroont zich tot Belgisch Kampioen
Uncategorized

Rob Woestenborghs kroont zich tot Belgisch Kampioen

nieuws075.jpgWoestenborghs hier recent nog als 2e op het WK duatlon, (Foto VTDL)

In Wetteren (TDW) stond deze namiddag het Belgisch Kampioenschap duatlon (stayer) op het programma. Met Rob Woenstenborghs en Joeri Vansteelant aan de start stond maar liefst 2/3e van het WK podium aan de start. Grootste weerstand mochten zij verwachten van de Waal Antoine Duvivier, Pieter Rijnders en Armand Van Der Smissen.  Uitkijken was het ook naar Belgisch Kampioen steeple Dries Busselot die zijn debuut in de duatlonsport maakte.

Vanaf het startschot was het de Waal Antoine Duvivier die als een speer vertrok. Enkel Pieter Rijnders en Dries Busselot waagden in eerste instantie een poging om met Duvivier mee te gaan maar al snel besloten ze om hun eigen tempo te zoeken. 

Op het modderige parcours kwam Duvivier als eerste de wisselzone binnen met een halve minuut voorsprong op een omvangrijk groepje waaronder Joeri Vansteelant, Rob Woenstenborghs, Pieter Rijnders, Gert Van Poucke, Nicolas D’harveng en belofte Tim Van Hemel.  

Woestenborghs kwam op het soms wel wat gevaarlijke fietsparcours al snel ten val en dacht eerst aan opgeven. Hij besloot echte om Busselot naar voor te proberen krijgen en al snel ondervond Woestenborghs dat hij nog vooraan kon geraken.

Vansteelant naderde tot bij Duvivier maar reed halverwege de wedstrijd jammer genoeg lek terwijl de terug vooraan gekomen Woestenborghs er op zijn beurt samen met Van Hemel en Duvivier van door ging. Met drieën slaagden ze erin een voorsprong bijeen te rapen van 45 seconden op Rijnders.

Na de laatste wissel ging Rob Woestenborghs er alleen vandoor. Van Hemel verliet als 2e de wisselzone maar werd in de laatste 5 km nog voorbij gesneld door Antoine Duvivier en Pieter Rijnders.  Desondanks eindigde Van Hemel knap als 4e en 1e belofte. Pieter Heemeryck eindigde in zijn debuut in de duatlon als 5e. 

Opmerking: Verschillende atleten waaronder Wim De Cort, Hannes Vandermoere, Kenneth Vandendriessche, Wim Nieuwkerk en Jochen Neyrinck reden door een vergissing verkeerd.

In de omlijstende jeugdreeksen ging de winst bij de Junioren naar Xander Denys die zijn tweede seizoenszege behaalde. Bij de JeugdA won de terug in competitie gekeerde Wietse Decraene.