Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Sofie Goos moet opgeven in Ironman Hawaï met rugblessure

Sofie Goos van het Uplace Triathlon Team heeft met een rugblessure moeten opgeven in de Ironman van Hawaï. Sofie was aan een opmars in het fietsnummer bezig toen ze getroffen werd door rugpijn.

Sofie was nochtans bezig aan een veelbelovende Ironman. Ze was 27e na het zwemmen, traditioneel haar zwakste discipline. In het fietsen werkte ze zich gestaag op tot een 14e plaats. Tot de rugpijn rond fietskilometer 130 kwam opzetten. Omdat ze minder kracht kon zetten, verloor ze onmiddellijk een aantal plaatsen. Ze probeerde in 23e positie toch nog aan de marathon te beginnen, maar al snel werd duidelijk dat lopen vandaag niet zou lukken.

 

Sofie had het hele seizoen toegeleefd naar het Ironman wereldkampioenschap. De opgave was dan ook was een bittere pil voor Sofie: “Tijdens het fietsen liep het ineens mis. Terwijl ik mijn rug probeerde te rekken, staken de meisjes die ik ervoor had gepasseerd me allemaal terug voorbij. Ik kon niets meer doen. Ik probeerde het fietsnummer dan toch nog rustig verder af te werken in de hoop op een goeie marathon. Maar vanaf het moment dat ik van mijn fiets stapte, was lopen bijna onmogelijk. Ik heb nog nooit zoveel rugpijn gehad. Ik heb nog geprobeerd te stretchen, ben een paar keer op de grond gaan liggen. Maar niks baatte.”

Sofie had nog nooit opgegeven in een triatlon. De beslissing viel haar dan ook heel zwaar: “Ik heb nog een 18-tal kilometer koppig volgehouden. Maar op een gegeven moment moet je verstandig zijn. Mijn handen en lippen begonnen te tintelen. Het risico dat ik door verder te doen de blessure zou verergeren, was te groot. Toch was het een beslissing die ik met veel pijn in het hart nam.”

Sofie laat nu haar rug onderzoeken en behandelen zodat ze terug fit is voor haar laatste wedstrijd van het seizoen, de Ironman Cozumel in november.