Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
In de kijker: Thomas Buyle (TDW)
Uncategorized

In de kijker: Thomas Buyle (TDW)

triatlon2010__394_.jpgVandaag is het de beurt aan een atleet die pas dit jaar zijn debuut maakte in de triatlonsport namelijk, Thomas Buyle.

Tot voor kort hield deze atleet zich nog voornamelijk bezig met gevechtsport maar tijdens zijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam hij bij triatlon terecht. 

Thomas Buyle is een 19-jarige atleet van TDW en behaalde onder meer een tweede plaats in de triatlon van Lommel. Verder behaalde hij een aantal mooie ereplaatsen in de 1/4e triatlons van Deurne en Ieper. Ook in de duatlonorganisatie van zijn club wist hij een tweede plaats weg te kapen achter een ongenaakbare Xander Denys.

Vanaf dit jaar zal hij kunnen rekenen op de begeleiding van Elise Feryn waarmee hij een grote stap voorwaarts wil zetten. Zijn interview bij lees meer!

 

Vanwaar de keuze voor triatlon?

7 jaar lang heb ik gevechtsporten (Kungfu) beoefend. Toen ik op school de film ‘To walk again” van Marc Herremans zag raakte ik geïnteresseerd in wat triatlon was. Na wat opzoekwerk in de zomer van 2009 ontdekte ik dat triatlon niet alleen bestond uit ironmanwedstrijden. Ik wou het zelf ervaren wat triatlon wsa en schreef met in voor de just-for-fun Mr T triatlon in Gent. Om uiteindelijk als 18de te eindigen, waar ik toen zo ongelooflijk fier op was. De triatlonmicrobe had me te pakken, en nooit meer losgelaten, ook voor de toekomst weet ik dat de triatlonmicrobe het leven in mij zal leven.

Hoe kijk je terug op het voorbije seizoen?

Mijn eerste triatlonseizoen van ik meer dan geslaagd! 2010 was een jaar zonder trainer of begeleiding, ik trainde vooral op advies van collega-triatleten en op het gevoel. Mijn wedstrijdseizoen was eigenlijk één groot hoogtepunt. Van elke wedstrijd heb ik genoten en de uitslag op elke wedstrijd was altijd uitstekend. Toch voor mij, aangezien ik voor de zomer van 2009 nooit gezwommen heb, lopen deed ik enkel op school en fietsen was toen nog een verschrikking. 2010 was het jaar waar ik een ontzettend grote stap zette!

Moest je een wedstrijd moeten kiezen die je op dit moment het meeste voldoening geeft, welke zou dit dan zijn?

Dit moet de non-drafting sprint triatlon van Lommel zijn, na goed gezwommen te hebben een inhaalrace bij het fietsen en een goed loopnummer riep de speaker mijn naam, onder de aanmoedigingen van talrijk aanwezig publiek, supporters kwam ik ontzettend gelukkig als 2de overall over de eindmeet. Ik had vooraf nooit durven dromen dit jaar al in een triatlon op het podium te staan. Ook de ¼ triatlon van Deurne en duatlon Wetteren waren fantastische momenten!

Lukt de combinatie tussen trainen en studies?

In 2010 ging dat moeizaam, vooral omdat ik geen goede verhouding vond van studeren, trainen en vrije tijd. Voor 2011 word ik begeleid door een trainster. En zij zal er zeker voor zorgen dat er een goede combinatie is tussen studeren en trainen.

Welke zijn je ambities op korte en lange termijn?

Het is vooral de bedoeling om op korte termijn (seizoen 2011) een grote stap te zetten in het zwemmen. Op lange termijn wil ik een vaste waarde en topper zijn op de kwart afstand, om ooit aan ironmanwedstrijden deel te nemen en ook daar super te zijn! Er 100% voor gaan en het hoogste schavot zijn mijn 2 ultieme doelstellingen op lange en korte termijn!

Hoe zit je wedstrijdprogramma voor 2011 er uit? 

Ik ga mij vooral concentreren op de kwart triatlons, zowel drafting als non drafting. Ik zie 2011 als een jaar om ervaring op te doen. Om sterker te worden en om daarvan later de vruchten te plukken. Mr T triatlon in gent staat ook in het vet aangeduid in mijn agenda! In 2011 blijf ik bij Triatlon en Duatlon Wetteren. Vanaf november sta ik onder begeleiding van Elise Feryn, die mij naar een hoger niveau zal brengen!

Heb je eventueel een blog of website waar we je kunnen volgen?

http://thomasbuyle.webs.com/