Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
In de kijker: Kobe Laleman (LTTL)
Uncategorized

In de kijker: Kobe Laleman (LTTL)

38388_1563778972047_1162541002_31643439_2004260_n.jpgDe tweede atleet die we vandaag in de kijker zetten is LTTL-atleet Kobe Laleman. Laleman is een 16-jarige atleet uit de topsportschool van Leuven. Tot voor kort trainde hij nog onder het oog van TSS-trainer Stijn Goris maar deze begeleiding werd door de nieuwe aanwinst van de TSS, Marc Geerts overgenomen.

Op het BK triatlon in Zwevegem kwam hij met een 4e plaats een halve minuut te kort voor het podium. Op het open nationaal kampioenschap van Zwitserland maakte hij dit echter goed en liep hij zich naar een 2e plaats.

In Mechelen en Eaud D’heure  behaalde hij in zijn leeftijdscategorie onder meer nog een 2e plaats op de 1/8e triatlon.

WIl je meer weten over Kobe? Ga dan snel naar lees meer.

Volgende atlete in de kijker: Louise Vandenbroucke 

Vanwaar de keuze voor triatlon?

"Vroeger deed ik altijd aan voetbal bij de ploeg van SK deinze, maar werd dit na enkele jaren hetzelfde doen meer dan beu. In het 6e leerjaar heb ik dan de stap naar de triatlon gezet. Voor mijzelf was dit geen moeilijke keuze aangeizen mijn papa toen al zeker 10 jaar met triatlon bezig was. In die periode combineerde ik triatlon nog met voetballen. In het 1e middelbaar stopte ik dan uiteindelijk met voetbal en stapte in de zwemclub SOS en gaf me vanaf dan volledig voor de trialonsport."

Hoe kijk je terug op het voorbije seizoen?

‘Redelijk geslaagd, maar het kon natuurlijk nog beter doordat ik door het maken van een domme fout in de zwem-fiets wissel mijn 3e plaats op het BK beetje had verprutst. Een 4e plaats op het BK is niet slecht maar podium als 1e jaar jeugd A was mooi geweest. Sinds dit jaar train ik ook niet meer bij Stijn Goris, maar bij Marc Geerts de nieuwe trainers AANWINST op de topsportschool 🙂 "

Moest je een wedstrijd moeten kiezen die je op dit moment het meeste voldoening geeft, welke zou dit dan zijn?

"Het open Zwitsers kampioenschap waar ik samen met Maarten De Bolster en Lukas De Jonghe een leuke stage-vakantie van maakte. Daar behaalde ik een mooie 2e plaats achter Bob haller. Mijn 2e plaats in L’eau dheure achter Christophe was ook wel mooi."

Lukt de combinatie tussen trainen en studies?

"De combinatie trainen en studies verloopt tot nu toe nog altijd vlot, vooral omdat ik op de topsportschool zit en alles goed georganiseerd is."

Hoe zit je wedstrijdprogramma voor 2011 er uit?

"Wedstrijdprogramma 2011 is nog niet opgsteld. "

Heb je eventueel een blog of website waar we je kunnen volgen?

"Ik geen persoonlijke site op www.lttl.be kan je mij en mijn team leie triatlon team latem op de voet volgen."