Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
In de kijker: Louise Vandenbroucke (NLT)
Uncategorized

In de kijker: Louise Vandenbroucke (NLT)

59144_1447223498615_1173998269_31117195_6213796_n.jpgDeze week starten we opnieuw met een vrouwelijke atlete namelijk, Louise Vandenbroucke.

De bij NLT aangesloten atlete pakte dit jaar onder meer uit met een tweede plaats op het BK triatlon junioren in Zwevegem en een eerste plaats op het BK duatlon junioren in Wevelgem.

In de triatlons van Ieper en Viersel wist ze onder andere nog de winst te pakken. In Seneffe en Izegem werd het een tweede plaats.

Interview van deze atlete bij: Lees meer!

Volgende atleten in de kijker: Sofie Hooghe, Wietse Decraene, Jelle Geens en Thomas Jurgens.

Vanwaar de keuze voor triatlon?

Mijn broer en papa deden al aan triatlon, doordat ik bijna altijd mee ging naar de wedstrijden wist ik dus perfect wat triatlon was en ik wist ook al snel dat ik dat ook wilde doen. Toen ik in het 2e leerjaar zat begon het No Limit Team, de club waar mijn broer en papa lid van waren, met de triatlonschool. Dit waren trainingen om op speelse wijze met triatlon te beginnen. Ideaal dus om dan over te stappen naar de competitie op 12 jarige leeftijd. Ik doe dus al van mijn 7 jaar aan triatlon. Ooit heb ik ook nog basket gespeeld en gedanst maar al snel werd duidelijk dat triatlon meer mijn ding was.

Hoe kijk je terug op het voorbije seizoen?

het seizoen begon super goed met overwinningen in geluwe en het BK duatlon in Wevelgem. Daarna had ik een mindere periode maar kon toch nog 2e worden op het BK triathlon. Na dat dipje ben ik dan terug wat gaan groeien. Ik werd 2e in Izegem, 1e in Viersel en Waardamme,3e met Charlotte L'hoest en Mieke Bossuyt op het BK ploegentriatlon en 1e in Wetteren. In Ieper deed ik mijn eerste 1/4e triatlon met een super goed gevoel. Ik werd daar 4e dame en de afstand voelde echt zeer goed aan.

Moest je een wedstrijd moeten kiezen die je op dit moment het meeste voldoening geeft. Welke zou dit dan zijn?

Het BK duatlon zal ik zeker nooit vergeten. Het was mijn eerste belgisch kampioenentrui en de wedstrijd verliep perfect zoals ik wou. Ik had hard gewerkt voor die wedstrijd en dan doet het natuurlijk extra deugd als je je doel bereikt. Ook Ieper blijf ik onthouden. Ik had wel wat schrik voor mijn eerste 1/4 maar het verliep echt supergoed. Ik heb daar echt genoten van de wedstrijd

Lukt de combinatie tussen trainen en studies?

Ik studeer in Leuven en daar zijn de faciliteiten echt ideaal. Het zwembad en de piste liggen vlak bij elkaar en vlak bij ons appartement (ik zit samen met Linde Herreman, Sofie en Sara Hooghe op appartement) In Leuven zitten heel veel triatleten wat wel leuk is als je in het zwembad komt. Ook de school is zeer sportvriendelijk. De combinatie lukt tot nu toe dus vrij goed. Natuurlijk kan het wel eens druk zijn wanneer je veel werk hebt maar dat neem je er dan bij.

Welke zijn je ambities op korte en lange termijn?

Op korte termijn wil ik mij vooral nu goed voorbereiden op het komende seizoen. Daar wil ik mij dan meer toeleggen op de kwart afstand. Ik denk dat die mij beter zal liggen dan de spintafstand aangezien ik niet zo explosief ben. Een precies programma voor 2011 ligt nog niet vast. Ik zou ook graag wat wedstrijden doen in Frankrijk. Normaal gezien mag ik met mijn club promoveren naar D1, wat super ik voor ervaring. Op lange termijn denk ik dat mijn toekomst bij de lange afstand ligt.

Heb je eventueel een blog of website waar we je kunnen volgen?
Nee, ik heb geen website.