Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
In de kijker: Stijn Noens (TEAM 185)
Uncategorized

In de kijker: Stijn Noens (TEAM 185)

46107_494487048781_546888781_7184750_7795877_n.jpgDe volgende atleet is afkomstig uit Wuustwezel en behoort tot de talentvolle trainingsgroep van Marc Herremans.

Stijn Noens won onder meer de jeugdtriatlons van Vilvoorde en Beerse. Op het BK junioren in Zwevegem werd hij 8e.

Op verschillende andere triatlons behaalde hij nog verschillende ereplaatsen.

ZIjn grootste overwinning behaalde hij het voorbije seizoen in de Non drafting 1/4e triatlon van Deurne . Deze won hij na een spannend duel met Antwerpenaar Victor Campenaerts.

Volgend jaar hoopt hij alvast een enorme sprong te maken in het zwemonderdeel.  Zijn grootste doel is het podium op het BK halen en dan liefst samen met zijn ploeggenoot Marten Van Riel.

Zijn interview bij, Lees meer!

 

 

Vanwaar de keuze voor triatlon?
 
Mijn passie voor triatlon is begonnen toen ik de film van Marc Herremans zag: "to walk again". Op 16jarige leeftijd ontstond er voor mij een nieuw idool. Zoveel tegenslagen, en toch maar BLIJVEN vechten!!!!  ik was enorm onder de indruk !! Je kon het doorzettingsvermogen gewoon op zijn gezicht aflezen tijdens de film. Het was echt onbeschrijfelijk. De film pakte me zo hard dat ik besloot om ook eens een triatlon mee te doen, een recreatieve weleenswaar. Zo begon ik dus met recreatieve wedstrijden in de buurt, en toevallig gaf Marc Herremans bij één van die wedstrijden het startschot. Ik eindigde er als 12e (wat voor mij als 16 jarige tegen al die oudere mannen toch heel wat betekende!) Na de wedstrijd kwam Marc naar me toe en stelde hij me de vraag: Zou ik je mogen trainen? Uiteraard kon ik zo’n geweldig aanbod niet weigeren en zei ik onmiddellijk: JA !! Nu, 2 jaar later, train ik nog steeds bij Marc. De trainingen die ik krijg van Marc zijn zeer professioneel maar ook zeer intensief, MAAR toch het belangrijkste van al: ze zijn plezant !! het voorbije seizoen hebben al die trainingen hun vruchten afgeworpen, en konden we 2010 toch het debuutjaar van team 185 noemen.

Hoe kijk je terug op het voorbije seizoen?

Het voorbije seizoen was een seizoen waar ik een enorme sprong voorwaarts hebben gemaakt en 2010 was echt een groot succes voor onze ploeg: "team 185" We behaalde maar liefst 14 overwinningen dit seizoen!!! Waaronder er een aantal op mijn naam staan. =) Spijtig genoeg hebben we ons dit jaar niet kunnen tonen op het jeugdcircuit, omdat het Bk zich in de schoolperiode afspeelde en dan hadden we weinig tijd om te trainen. Hopelijk valt het volgend jaar in de grote vakantie, en hopelijk kunnen we dan een (of meerdere) podiumplaats(en) binnenslepen?
 

Moest je een wedstrijd moeten kiezen die je op dit moment het meeste voldoening geeft, welke zou dit dan zijn?
 
De niet-stayer kwart triatlon van Deurne was de mooiste en grootste overwinning die ik, tot nu toe, al behaald heb. Het was een zeer spannende wedstrijd waar het duel werd uitgevochten tussen mij en de zeer sterke Victor Campenaerts. Campenaerts is een zeer sterke zwemmer/fietser, en toen ik begon aan het looponderdeel had ik 3’45" achterstand op leider Campenaerts. Het waren 4 rondes lopen, en met elke ronde kwam ik een minuut dichterbij. In de laatste 500m passeerde ik toen Campenaerts en vanaf dan was het kippenvelmoment tot aan de finish. Aan de finish stonden tal van vrienden, familie, mijn ploegmaten en trainer die me stonden aan te juichen (wat de euforie nog deed toenemen.)

Lukt de combinatie tussen trainen en studies?
 
Ik zit nu in de Hoge School van Artesis en ik volg de richting: Lo & bewegingsrecreatie. Dit is qua theorie niet zo’n zware richting maar in combinatie met zoveel trainen, is dit wel zwaar. Gelukkig ben je in de hoge school niet meer verplicht om naar de lessen te gaan, dus gebeurt het af en toe wel eens dat ik een lesje oversla om te trainen. =)

Welke zijn je ambities op korte en lange termijn?

Het is natuurlijk de droom van elke atleet om deel te nemen aan de Olympische Spelen. Dit is spijtig genoeg maar weggelegd voor een klein aantal atleten. Maar dat houd me niet tegen om alles uit de kast te halen om er ooit (hopelijk) eens te staan. Dus mijn eerste doel is deelname Olympische Spelen. en lukt dit niet, ga ik de droom van elke triatleet achterna en wil ik ooit deelnemen in Hawaii (met een top-10 plaats als ambitie)

Hoe zit je wedstrijdprogramma voor 2011 er uit?
 
In 2011 ga ik vooral werken aan mijn zwakste discipline: het zwemonderdeel. Hopelijk kan ik hier veel progressie mee maken zodat ik *hopelijk* volgend seizoen bij de eerste uit het water kom.
Uiteraard wil ik ook pieken naar het Belgisch kampioenschap (voor juniors). Het zou een mooie droom zijn die uitkomt moest ik samen met Marten Van Riel (ploegmaat) op het podium kunnen staan. Maar om mijn doelen iets realistischer op te stellen zou ik graag een top-5 willen halen op het Bk triatlon.

Heb je eventueel een blog of website waar we je kunnen volgen?
 
je kan mij en "team 185" altijd volgen via de website: www.team185.be