Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
In de kijker: Thomas Jurgens (ATRIAC)
Uncategorized

In de kijker: Thomas Jurgens (ATRIAC)

36946_1508693922001_1373911642_31339427_4622152_n.jpgVandaag is het de beurt aan Atriac-atleet Thomas Jurgens, wellicht de snelste zwemmer in de Belgische triatlonwereld.

Vorig jaar zette hij met een tijd van 4m04s de snelste tijd neer op de zwemwedstrijd voor triatleten in Kapelle Op Den Bos. Met deze tijd zette hij toen verschillende toppers op de Olympische afstand op ruime afstand.

Het voorbije seizoen behaalde hij onder meer de Belgische tittel op het BK triatlon in Zwevegem waar hij samen met zijn ploeggenoot Victor Campenaerts de wedstrijd domineerde. Eveneens won hij het Open NK in Stein voor een andere Belg Nick Debusschere.

Jurgens kwalificeerde zich door het behalen van de Belgische tittel ook voor de eerste Jeugdolympiade in Singapore waar hij een eerste grote confrontatie aanging met de wereldtop. 

Vanwaar de keuze voor triatlon?

Vanaf mijn geboorte deed mijn vader al triatlon en mijn broer aan competitiezwemmen en toen ging ik geregeld mee kijken. Ik deed als kleine jongen al kleine triatlons op men eigen. maar toch ging ik zwemmen en deed ik dat behoorlijk. Ik kon me echter nooit motiveren om 2x per dag in het water te liggen maar ik wou mijn zwemmen toch nog gebruiken en ging op zoek naar een sport waar het zwemmen van pas kwam en zo kwam ik bij de mooiste sport ter wereld: Triatlon.

Hoe kijk je terug op het voorbije seizoen?

Ik heb mooie ervaringen opgedaan met als hoogtepunt de Olympische Jeugdspelen in Singapore natuurlijk. Daar is er wel gebleken dat er nog heel veel werk te verrichten is om aan de top te geraken, maar het schrikt me zeker niet af en ik ga er voluit voor gaan om de top te halen. Over het algemeen heb ik een seizoen gehad met ups & downs. En vooral aan mijn lopen zal ik nog heel hard moeten werken.

Moest je een wedstrijd moeten kiezen die je op dit moment het meeste voldoening geeft, welke zou dit dan zijn?

Dat zijn er eigenlijk 2, eerst en vooral het Belgisch Kampioenschap junioren in Zwevegem waar ik de titel pakte en zo 2 selecties haalde ( EK en YOG). Ten tweede in Singapore waar ik mee vooraan zat in het zwemmen en fietsen,maar in het lopen werd gepasseerd en wist waar ik stond tegenover de wereldtop.

Lukt de combinatie tussen trainen en studies?

Ja,ik zit al enkele jaren in de topsportschool te Leuven en deze is speciaal opgericht voor de combinatie,maar om eerlijk te zijn, ik ben niet de beste student in onze groep.

Welke zijn je ambities op korte en lange termijn?

Vooral plezier beleven aan mijn sport en gezond blijven. Maar ik zou liefst van al alles uit mijn carrière halen en zoveel mogelijk mooie wedstrijden meemaken.

Hoe zit je wedstrijdprogramma voor 2011 er uit?

Die zal waarschijnlijk uit Europese junior cups bestaan om ervaring op te doen voor later en enkele Belgische wedstrijden.

Heb je eventueel een blog of website waar we je kunnen volgen?

De blog van mijn vader, Ilse Geldhof en ikzelf. http://kurt-thomas-jurgens.skynetblogs.be/