Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Debusschere en Herreman nieuwkomers bij SMO
Nieuws

Debusschere en Herreman nieuwkomers bij SMO

nickdebusschere.jpg lindeherreman.jpg

Het SMO-Triatlon Team heeft voor het seizoen 2011 twee jonge talenten binnengehaald voor de toekomst.  Nick Debusschere (Vilvoorde) en Linde Herreman (Izegem), twee beloften zullen volgend seizoen de kleuren van de rode brigade uit het Meetjesland verdedigen.

De 19-jarige Nick Debusschere is geen onbekende in de triatlonsport. De ex-zwemmer kroonde zich bij de jeugd meermaals Belgisch Kampioen in de schoolslag discipline. Sinds enkele jaren maakte hij de overstap naar de triatlonsport en met succes.
Dit jaar maakte hij zijn rentree op de Olympische afstand en in het internationale circuit. De atleet uit Vilvoorde komt steeds met de eersten uit het water en zal ongetwijfeld voor het nodige vuurwerk zorgen in de voorste gelederen. Debusschere schreef dit jaar de wedstrijd in L’Eau D’heure op zijn naam en werd knap elfde in de ETU Junior Cup in Tabor.

Linde Herreman is de tweede nieuwkomer voor het Meetjeslandse team. De 20-jarige atlete uit Izegem was ook een vaste waarde binnen het jeugdcircuit. Ze studeerde af aan de topsportschool in Leuven. In 2008 werd ze nog eindlaureate bij de juniores. Internationaal wist ze al heel wat ervaring op te doen in de Europese wedstrijden en in de eerste divisie van het Franse Grand Prix circuit.Dit jaar werd ze Belgisch kampioen ploegentriatlon met de Izegemse Triatlon Club. Recent verbeterde ze haar persoonlijk record vrije slag op de 1500m in een zwemwedstrijd in Brugge. Met een besttijd van 18’45" mag ze het seizoen hoopvol tegemoet zien.

"Beide atleten tonen een grote inzet en gedrevenheid voor hun sport en hebben de goede spirit." aldus teammanager Savat. De laatste veldtesten van beide atleten toonden dat ze klaar zijn voor een mooie progressiemarge in de toekomst. Met de aanwinst van deze 2 beloftevolle jongeren hoopt het SMO-team de toekomst te verzekeren en dit talent verder te begeleiden in hun weg naar topper.

(bron www.smo-triatlonteam.be )