Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Dries Busselot bevestigt in Crosscup Hulshout
Uncategorized

Dries Busselot bevestigt in Crosscup Hulshout

162799_1635019752285_1140427178_31691460_569678_n.jpgAankomst Dries Busselot op de Crosscup van Hulshout (foto: Johan De Coninck)

Tri- en duatleet Dries Busselot verbaasde vanmiddag vriend en vijand door de winst te grijpen in de korte cross van Hulshout. De atleet van het Scott-team startte niet zo best maar panikeren deed hij niet. Hij schoof geleidelijk op naar voren tot hij zich vooraan in de kopgroep kon nestelen. Toen Soufiane Bouchiki (besttijd van 7.59 op 3000 meter) versnelde was Busselot de enige die in de tegenaanval ging.
 
Busselot kwam steeds dichter en dichter en in een lange eindsprint ging hij nog op en over de atleet van OLSE Merksem. Razend enthousiast kwam de Scott-atleet over de streep Busselot: "Ik heb al mijn criticasters de mond gesnoerd. Ik kon zogezegd toch niet winnen. Toch was ik niet zo goed gestart. Gelukkig kon ik naar het einde terugkomen en versloeg in Bouchiki in een lange spurt. Hoe het nu verder moet? Ik doe alle wedstrijden mee. Als ik telkens voor Tom Van Rooy eindig, moet ik hem nog kunnen kloppen. Daarna plan ik een marathon als voorbereiding op de triatlon in Nice." (lottocrosscup.be)
 
Nog een andere triatleet, Yeray Luxem stond eveneens aan de start maar dan op de lange afstand. Luxem liep een verdienstelijke wedstrijd en eindigde uitstekend op een 25e plaats in een Afrikaans getint deelnemersveld. Winst ging hier naar de keniaan Kipkorir.