Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Aantal fietsverzekeringen verdrievoudigd

{youtube}MG4i8gkHq6c{/youtube}

 

Het aantal mensen dat zijn fiets omnium laat verzekeren, is vorig jaar bijna verdrievoudigd tot bijna 9.000 zegt Filip Demyttenaere van Callant Verzekeringen.

De waarde van de verzekerde fietsen varieert tussen de 500 en 7.500 euro. 30% laat hem alleen tegen diefstal verzekeren, 70% tegen zowel diefstal als schade. Een fiets van 2.000 euro voor één jaar laten verzekeren tegen diefstal kost 44 euro.

De fietsen die verzekerd worden, zijn hoofzakelijk stadsfietsen (32%) en koersfietsen (18%). Daarnaast worden ook polissen afgesloten voor mountainbikes, hybride fietsen, vouwfietsen, tandems en elektrische fietsen.

Vijftigers

De klant voor een fietsomnium is in 60% van de gevallen een man, 30% is vrouw. De overige 10% komt op rekening van bedrijven.

Een steeds groeiend aantal klanten verzekert zijn fiets zelf online. Voorts wordt de verzekering ook via de fietsenhandel aan de man gebracht.

"Opmerkelijk is dat de gemiddelde leeftijd van onze klanten tussen 50 en 55 jaar is. Er zitten dus heel wat sportieve vijftigers op een verzekerde fiets", aldus Demyttenaere.

Ondanks het groeiend succes blijven we achter op Nederland. Daar worden 60.000 fietsen per jaar verzekerd.

Bron : Gazet Van Antwerpen (JGV)