Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Rijnders zorgt  voor tweede winst van het Scott-team
Uncategorized

Pieter Rijnders zorgt voor tweede winst van het Scott-team

168637_1866632424796_1210600912_32300238_6755546_n.jpgPieter Rijnders slaagde er vanmiddag in de winterduatlon van Etten-Leur te winnen. Tweede werd Baltus Carlos voor Armand Van der Smissen. Verslag van de wedstrijd bij lees meer.

Pieter Rijnders zette vandaag de winterdualon van Etten-Leur bij op zijn palmares. De Scott-atleet won deze wedstrijd vorig jaar (toen het Open NK winterduatlon) ook al.  Doordat de wedstrijd dit jaar deel uitmaakte van het X-atlon circuit van de Nederlandse tratlonbond kwam een groot deel van de Nederlandse top opdagen. Aan de start onder meer Wim Nieuwkerk, Huub Maas en Armand Van Der Smissen aangevuld met nog een aantal Belgen.  

Rijnders ging er in de eerste run al meteen vandoor. Enkel een atleet van de duoteams kon in zijn spoor volgen. Met een comfortabele voorsprong kon hij hierdoor aan het mountainbike gedeelte beginnen. Op de bevroren ondergrond reed hij een uitstekende 21km. Enkel in de laatste 2 kilometer sloot er nog een Nederlandse atleet aan. In tegenstelling tot het jaar voordien, een uitstekend resultaat aangezien er toen meerdere concurrenten konden aansluiten.

In de laatste run liep Rijnders zonder problemen weg van zijn rechtstreekse concurrent. Zijn voorsprong vergrootte zienderogen waardoor de Scott-atleet met een goed gevoel de winst kon binnenhalen. Rijnders: "Zeer tevreden ben ik hiermee, temeer ook omdat deze wedstrijd in een vrij zware trainingsweek als intensieve training gepland stond, eerder dan als doel op zich."

Na de verrassende overwinning van Sven Moris vorige week is dit dus al de tweede overwinning van het nieuwe opgerichte Scott-team uit Hulshout. Een geweldige start dus van het nog jonge seizoen.

Uitslagen:  www.crossduathlonetten-leur.nl