Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Heemeryck wint in Herderen
Uncategorized

Pieter Heemeryck wint in Herderen

5488754.jpgDe eerste triatlon van het seizoen is alweer achter de rug. In herderen werd er net zoals in de voorgaande edities een hevige strijd geleverd om de eerste zege van het seizoen te grijpen. Een verslag van deze wedstrijd kan je hieronder terugvinden.

De triatlon van Herderen staat bekend voor zijn zware fietsparcours en dit jaar was het  zeker niet anders. De organisatoren deden ten opzichte van vorig jaar wel een grondige wijziging in het parcours waardoor "de Siesberg" terug op de voorgrond kwam en er 4 plaatselijke ronden dienden afgewerkt te worden. Dit in combinatie met de felle wind  tussen de akkers ging in ieder geval voor een grondige selectie zorgen.
 
In de ochtend werd de beste zwemtijd neergezet door SP&O atleet Kjell De Hertog die vorige week in Kapelle op den Bos alreeds de confrontatie aanging met Thomas Jurgens. De Hertog zette een tijd neer van 5m23s over de 500 meter. Nick Debusschere en Wouter Baelus vervolledigden de top 3 bij het zwemmen.   

Tijdens het fietsen werd er al snel een kopgroep gevormd met SMO’ers Nick Debusschere en Tom Vander Hoogerstraete en Scott-team atleet Pieter Heemeryck. Dit groepje bleek elkaar goed te verstaan en bleef verrassend genoeg heel de wedstrijd op de voorgrond. Andere favorieten zoals Dirk Bullen, Maarten De Bolster, Bart Schrooyen, Wouter Vandermast en Ruben Geys deden enkele verdienstelijke pogingen maar kwamen niet dichter op de kopgroep.

Het looponderdeel moest dus beslissing brengen over de eerste podiumplaatsen. Al snel bleek dat Tom Vander Hoogerstraeten en Pieter Heemeryck elkaar vandaag waard waren. Beide atleten bleven de afsluitende 5-kilometer voortdurend in elkaars gezelschap waardoor een spannend slot niet uit bleef.

Vander Hoogerstraete was de eerste die een aanval op poten zette. Heemeryck beantwoorde deze en ging op zijn beurt op en over Vander Hoogerstraete. De gemaakte kloof bleek uiteindelijk beslissend te zijn waardoor Heemeryck zijn eerste zege van het seizoen kon grijpen.

In de achtergrond slaagde Wouter Vandermast erin om het laatste podiumstekje te bemachtigen. Ruben Geys en Nick Debusschere vervolledigden de Top-5.

Verslag van de vrouwen volgt later.