Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Pieter Rijnders wint Open NK Winterduatlon!
Uncategorized

Pieter Rijnders wint Open NK Winterduatlon!

184692_1937069065668_1210600912_32442515_5826415_n.jpgScott-atleet Pieter Rijnders slaagde er vanmiddag in om het Open NK winterduatlon te Almere op zijn naam te schrijven. Met deze overwinning slaagt de Scott-atleet al voor de vierde keer in zijn opzet om de Nederlandse tegenstand te verschalken.

De eerste run toonde RIjnders zich al meteen de sterkste. Met maar liefst 50 seconden kwam hij de  wisselzone binnengelopen. Met deze voorsprong kon hij  geruststellend aan het mountainbiken beginnen. Enkele concurrenten waaronder de sterke Nederlandse atleten Wim Nieuwkerk en Armand Vandersmissen haalden de Scott-atleet bij maar in de afsluitende run wist Rijnders weer orde op zaken te stellen.

Rijnders: "De tweede wissel verliep wat minder vlot en als 4e startte ik met meer dan een minuut achterstand op de kop van de wedstrijd. Ik besloot van de eerste meters alles uit de kast te halen, remonteerde al snel Armand VDS en bleef op zoek gaan naar de twee leiders. Net voor het einde van de eerste ronde van twee kreeg ik reeds één van hen te pakken. Ook de laatste atleet naderde ik zeer snel zodat ik op 1,5 km van de finish eindelijk terug aan kop kwam. Van dan was het genieten en op eigen tempo onbedreigd naar de zege lopen."