Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Hooghe en De Cuyper beste triatleten op BK Veldlopen
Uncategorized

Hooghe en De Cuyper beste triatleten op BK Veldlopen

62508_471223292118_653057118_6548821_3960542_n.jpgIn Stene werden vanmiddag de Belgische tittels veldlopen uitgedeeld. Een droge omloop met enkele pittige hellingen kregen de atleten voorgeschoteld. Voor de tri- en duatleten een ideale kans om zich eens te meten met de betere lopers.

Bij de senioren dames stonden nationale toppers Sofie Hooghe (NLT) en Katrien Verstuyft (ATRIAC) aan de start. De strijd tussen beide dames werd in het voordeel van Hooghe beslecht. De eerstejaars seniore eindigde op een schitterende 15e plaats op 1m30s achterstand van de winnares Veerle Dejaegere. Verstuyft werd op korte afstand 16e . 

Bij de mannen stonden onder andere Simon De Cuyper (SMO) en Yeray Luxem (ATRIAC) aan de start. Winst in deze wedstrijd ging naar de recent tot Belg genaturaliseerde Atelaw Bekele die het voor Jeroen D’Hoedt haalde. Stijn Goris en international Peter Croes werden ook gesignaleerd op het parcours maar waren aanwezig als supporter.

De Cuyper liep lang rond de 15e plaats maar moest tegen het einde nog een aantal plaatsen toegeven. Met een 18e plaats mocht hij uiteraard meer dan tevreden zijn. Luxem eindigde op een 26e plaats.

In de korte cross was het Dries Busselot die weer eens met een schitterende prestatie uitpakte. Na een 500-tal meter schoof de Scott-atleet gestaag op. Enkel de sterke Wesley De Kerpel bleef nog uit zijn greep maar met een  2e plaats mag hij uiteraard ook op een zeer goed resultaat terugblikken.  

Bij de junioren zagen we verdet nog een sterke Jelle Geens die met een 8e plaats nog een mooie top 10 plaats uit de brand sleepte. Met deze prestatie kan de jonge atleet van het Scott-team dus met een gerust gemoed naar het BK duatlon uitkijken.