Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Scott-team 2011 voorgesteld aan de pers!
Nieuws

Scott-team 2011 voorgesteld aan de pers!

pieter-rijnders-500w-zw.jpgOp woensdag 16 maart werd het nieuw opgerichte tri- en duatlonteam van Scott voorgesteld aan de pers. Het Scott-team dat gehuisvest werd bij de atletiekclub van AC Hulshout miste zijn seizoenstart in ieder geval niet. Teamcaptain Pieter Rijnders zorgde alreeds voor  drie overwinningen binnen de duatlon waaronder een eerste plaats in het Open NK winterduatlon.(Fotoalbum leden )

Debutant en eveneens een ex-veldloper Sven Moris slaagde er zelfs in om in zijn eerste duatlonwedstrijd gevestigde waarde Jim Thijs achter zich te laten. Binnen de triatlon wist Pieter Heemeryck de eerste wedstrijd van het seizoen op zijn naam te schrijven.(Herderen)

De persconferentie die doorging  in de hoofdgebouwen van Scott-benelux werd in goede banen geleid door 3athlon.be verslaggever Hans Cleemput.. Deze zorgde ervoor dat iedere atleet van het team uitgebreid aan het woord kwam. Hieronder kan je alvast een overzicht van de verschillende atleten van het A-team terugvinden.(Facebook pagina Scott-team )

Youngster van het A-team is de 18-jarige Jelle Geens, een getalenteerde loper die deze winter ook in het zwemmen een grote stap vooruit heeft gezet. Afgelopen zondag slaagde hij er alvast in om een 8e plaats op het BK veldlopen weg te kapen. In Geluwe zal hij alreeds trachten om een selectie voor het EK duatlon voor junioren binnen te halen. Triatlon blijft echter zijn hoofddoel van het seizoen waar hij het BK triatlon en een mogelijke selectie voor het EK in het rood heeft aangeduid.

Binnen de categorie junioren telt het Scott-team nog een tweede atleet namelijk de 19-jarige Wannes Swinnen, een atleet die alreeds enkele jaren actief is in de triatlonsport en reeds  verschillende overwinningen binnenhaalde. Deze atleet afkomstig uit Bertem traint onder de vleugels van Stijn Goris en en wil dit jaar vele van zijn concurrenten het vuur aan de schenen leggen. Hoofdoel voor hem wordt het BK triatlon en een selectie voor het EK.

Gewezen topsportschool atlete Karolien Geerts zal samen met Annouck De Vries de vrouwelijke eer van het Scott-team bij de beloften hooghouden. De 22-jarige Geerts vorig jaar onder meer de beste in Zwijndrecht zal ook dit jaar weer proberen een aantal overwinningen binnen te halen. en een selectie voor EK/WK nastreven. Ook deze atlete traint onder het oog van Stijn Goris.

Mannelijke belofte van het team is de 21-jarige Pieter Heemeryck. De Vilvoordse atleet die sinds vorig jaar traint onder begeleiding van Kris Vinken zal ook dit jaar proberen om een grote stap voorwaarts te zetten. Met een eerste overwinning van het seizoen in Herderen begon hij in ieder geval uitstekend aan het nieuwe seizoen. Zijn hoofddoelen worden het BK triatlon en een mogelijke selectie voor het EKu23.

Bij de seniors telt het A-team 3 mannelijke atleten. Eerstejaars senior Geert Janssens zal ook dit jaar proberen een aantal uitstekende resultaten neer te zetten. In zijn thuisstad Leuven hoopt hij alvast vriend en vijand te verbazen. Deze 23-jarige politie inspecteur zal in ieder geval ook proberen om in 2011 terug het non drafting circuit op zijn naam te schrijven. Ook hij is een atleet die traint onder Stijn Goris.

Dries Busselot is nog steeds een zeer actief veldloper. Afgelopen zondag wist hij nog een 2e plaats te bemachtigen op het BK korte cross. Dit seizoen zal hij alvast deelnemen aan verschillende du- en triatlons. De Ironman van Nice wordt één van zijn hoofddoelen.

De laatste atleet van het A-team is de teamcaptain Pieter Rijnders. Rijnders dit jaar al goed voor alreeds 3 overwinningen is net zoals Busselot een gevestigde waarde binnen de Belgische veldloopwereld. Het binnenhalen van het duatloncircuit en een podiumplaats op het BK sprint en kwartduatlon behoren alvast tot zijn doelstellingen. Op het EK powerman hoopt hij tevens een top-5 plaats in de wacht te slepen.

Naast het A-team bestaat het Scott-team ook nog uit verschillende andere atleten waaronder enkele klinkende namen binnen de duatlon- en triatlonsport aangevuld met aantal debutanten afkomstig uit de loop- en wielerwereld. Onder andere Eddy Buts, Glenn Laurens, Sam Valgaeren, Annouck De Vries, Sven Moris, Jan Van Der Elst, Robin Thaens en Thomas Verboven zullen eveneens de clubkleuren hoog houden!

Op 1 Mei zal de ploeg alvast proberen een podiumplaats weg te kapen op het BK Duatlon voor teams.

Meer informatie op : www.achulshout.be

 

scott-team-2011-teamfoto-zwart.jpgFoto’s : Koen Theys