Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Scott triathlon- en duathlonteam voorgesteld
Nieuws

Scott triathlon- en duathlonteam voorgesteld

scott-team-2011-teamfoto-zwart.jpg

Met het Scott Team waait een nieuwe wind door duathlon- en triathlonland. Pieter Rijnders is het speerpunt van het team, maar ook Pieter Heemeryck en Dries Busselot willen een sprong voorwaarts maken.

Nadat de atletiekclub van AV Hulshout vijf jaar geleden met een wielerteam uitbreidde, zijn nu onder de vlag van Scott de duatleten en triatleten aan de beurt. In totaal werden 15 atleten in het team opgenomen.

Dries Busselot, die de laatste jaren zijn interesse verdeelde over steeple, veldlopen, cyclocross en wielrennen, wil nu duidelijk de kaart triatlon trekken.

‘Als vertegenwoordiger bij de firma Scott voor België en Nederland zal ik mijn vrije tijd wel nuttig moeten invullen’, zegt de Roosdaalnaar. ‘Daarbij zal ik als specialist van de korte cross de volgende weken en maanden duidelijk aan de uithouding moeten werken. Zo zal ik allicht van de partij zijn in de marathon van Drente. Maar helemaal bovenaan staat de Ironman van Nice op 28 juni. Ik besef dat ik dan zo snel mogelijk weer aan het zwemmen zal moeten slaan. Het is al anderhalve maand geleden dat ik nog een zwembad heb gezien.’

Pieter Heemeryck, de gewezen Vilvoordenaar die nu in Heverlee verblijft, startte het seizoen al met een zege in de sprinttriatlon van Herderen.

‘De voorbije twee jaar kende ik toch wat pech. Een breuk aan de elleboog en een zwaar schouderletsel hebben toch heel wat roet in het eten gestrooid. Voorlopig ben ik nog volop met de basistraining bezig, maar het is niet altijd gemakkelijk om een juist evenwicht te vinden met de studies’, aldus de student Lichamelijke Opvoeding.

‘De voorbije weken heb ik onder leiding van Kris Vyncke heel wat progressie gemaakt in het zwemmen en fietsen. Ik ga voorlopig voor een nationaal programma, met af en toe een uitstapje naar Duitsland, waar ik een plaatsje kreeg in het Bundesliga-team van AST Sügen.’

Andere teamleden zijn Wannes Swinnen, eerstejaars industrieel ingenieur, en Geert Janssens, halftijds tewerkgesteld als inspecteur van politie.

bron (Het Nieuwsblad : GOW)