Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Brons voor Matthias Laureys in Seneffe

De triatlon van Seneffe is in korte tijd uitgegroeid tot een mooie organisatie die dit jaar een sterk deelnemersveld mocht ontvangen. Bij de dames troefde Marjolein Truyers iedereen af. Ze haalde het met ruime voorsprong van Doumic Letot en Annabelle Pirotte. De heroptredende Inge Vancauwenberghe werd vierde. Bij de mannen hield Ludovic Dernier de Waalse eer hoog. Hij kwam als tweede uit het water en reed op de fiets naar een stevige voorsprong die hij niet meer afstond. Sylvain Denis werd tweede. Het brons was voor de sterke Matthias Laureys, die snelste zwemmer Peter Denteneer naar de vierde plaats verwees. Hannes Vandermoere werd zesde. Zowel Matthias als Hannes maakten een kort verslagje van hun wedstrijd:

Hannes Vandermoere was vol lof over Matthias Laureys: "Een knappe race van Matthias! Ikzelf stond jammer genoeg langs de kant tijdens het lopen met een geblokkeerd/verkrampt middenrif, maar ik heb toch doorgebeten, al had ik al (veel) te veel tijd verloren. Het was in elk geval een mooie wedstrijd, knap parcours, mooi decor en mooie organisatie! Alleen werd er jammer genoeg vrij veel gestayerd in de voorste gelederen…", besluit Hannes, die dus zesde werd.

Matthias Laureys kon terugblikken op een bijna perfecte wedstrijd: "Afgelopen zondag stond de triathlon van Seneffe op mijn programma", vertelt Matthias. "Aan de wedstrijd deden toch een paar toppers mee dus was ik voorzichtig met mijn voorspellingen. Ik was wel gebrand om goed te presteren na het tegenvallende resultaat in Geel en omdat ook onze sponsor Etixx goed vertegenwoordigd was.

Na wat getwijfel over het materiaal, toch maar met mijn Cervelo P4 naar daar vertrokken. Eenmaal daar aangekomen toch maar de hoge velgen ingestoken omdat het nog niet zo heel hard aan het waaien was. Na mijn vriendin, Eline De Smedt, naar een 3e plaats te zien lopen zelf mijn materiaal gaan klaarzetten. Mijn zwemstart was goed, ik kon snel aanpikken bij het achtervolgende groepje op de 2 koplopers. Aan het keerpunt kon ik naar de kop van dat groepje zwemmen om zo als 4e uit het water te komen. Na een goede wissel vertrokken voor redelijk zwaar fietsonderdeel op een parcours dat mij echt wel ligt. Tijdens het zwemmen was er heel veel wind opgekomen en ik had het de eerste ronde echt moeilijk om mijn fiets onder controle te houden. Tijdens het fietsen verloor ik maar 1 plaats en kon ik met een kleine voorsprong op mijn dichtste achtervolgers wisselen. Het lopen ging vanaf de eerste meter super, ik kon direct vlot mijn tempo vinden en hoorde dat ik op 45 sec van de 3e plaats liep. Na 5km was ik genaderd top op een tiental seconden. Ik ben dan even versneld direct over Peter Denteneer gegaan en ik voelde hem even aanpikken maar een beetje later kraakte hij toch en kon ik nog een voorsprong uitbouwen. Ik kwam aan de aankomst met een minuut voorsprong op Denteneer en zo had ik nog de 2e looptijd. De wedstrijd werd gewonnen door Ludovic Dernier, voor Denis Sylvain. Ik werd 1e belofte en blijkbaar was ik dan ook winnaar van het Belgisch Universitair Kampioenschap Triatlon.

Met dit resultaat ben ik heel tevreden. Ik had nog eens de bevestiging nodig dat ik het nog kon en bij deze heb ik de bevestiging gekregen. Ik zou graag toch de supporters bedanken die mij naar de meet geschreeuwd hebben. Ook de club en sponsors die ervoor zorgen dat ik met topmateriaal aan de start kan komen.", aldus een tevreden Matthias Laureys.