Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuwsflits: Rutger Beke zet punt achter carrière
Nieuws

Nieuwsflits: Rutger Beke zet punt achter carrière

rutgerbeke.jpg

Rutger Beke maakte vandaag in een persconferentie bekend dat hij met onmiddellijke ingang een punt achter zijn carrière zet. Beke vervoegde enkele maanden geleden het Uplace Pro Triathlon team dat hem alle kansen bood om zich terug 100% op de sport te concentreren. Tijdens de wintermaanden zag het er dan ook prima uit voor Rutger. De trainingen gingen beter dan ooit. En trainen is ook niet het probleem, aldus Rutger. Maar op wedstrijden lukt het niet, is de motivatie er niet. En daar is het hem tenslotte allemaal om te doen.

De wereld leerde Rutger in 2003 kennen. Op het WK long distance triathlon werd Rutger knap 2e achter de Spanjaard Eneko Llanos. Enkele maanden later in Hawaii laat Beke echt zien wat hij kan. Als rookie fietst hij zich naar de kopgroep van de wedstrijd en zet nadien nog eens een dijk van een marathon neer. Beke pakt de 2e plaats in Hawaii.

Een jaar later valt er een donkere schaduw over Rutgers carrière. Rutger werd betrapt op het gebruik van EPO. Althans, de beide testen op zowel het A als het B staal waren positief. Dat nieuws werd bekend gemaakt net na de Ironman van Hawaii 2004. Bij zijn aankomst in Zaventem schreeuwde hij zijn onschuld uit. Na enkele maanden van procederen en medische bewijzen verzamelen, kan Beke uiteindelijk aantonen dat de dopingtest van WADA niet 100% waterdicht is en dat hij onder bepaalde omstandigheden vals positief test. Rutger wordt uiteindelijk vrijgesproken en vecht terug.

6 deelnames aan de Ironman Hawaii, met daarbij een 2e, een 3e, 2x een 4e en een 5e plaats. 2 Ironman zeges, een aantal Belgische Kampioenentitels, enkele podia op WK’s. Rutger heeft de laatste 10 jaar kleur gegeven aan het Belgische triathlon met een palmares om U tegen te zeggen!

Helaas is de motivatie verdwenen, en is Rutger iemand die zwart of wit denkt, niet grijs. Hij had een 2-jarig contract bij het Uplace Pro Triathlonteam en had desnoods nog 2 jaar kunnen aanmodderen, maar zo is Rutger niet. "Ik heb niks meer te bewijzen in het triathlon en stop liever nu, dan dat ik me nog 2 jaar moet verderslepen. Nu ga ik met veel plezier gaan supporteren als mijn ex-teammakkers in Belgie aan de start komen, over 2 jaar zou ik er misschien een degout van hebben", aldus Rutger.

Donderdag heeft Rutger zijn laatste training afgewerkt als professionele atleet. Toch wil hij zijn fitte lichaam niet missen en gaat hij vanaf maandag terug trainen, just for fun. Alleen zwemmen gaat hij NOOIT meer doen 😉

We willen langs deze weg Rutger nog eens bedanken voor de vele mooie jaren die hij ons bezorgd heeft en wensen hem en zijn gezinnetje véél succes in het verdere leven. En hopelijk zien we je ooit wel nog eens aan de zijlijn van een wedstrijd staan! RESPECT makker!