Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jim Thijs 4e in Xterra Sardinië
Nieuws

Jim Thijs 4e in Xterra Sardinië

jimthijs.jpg

Jim Thijs heeft afgelopen weekend een knappe 4e plaats behaald in de XTERRA race in Sardinië. Thijs kende een moeilijke start in zijn eerste XTERRA race op Europese bodem, maar na een puike prestatie op de fiets, kwam zijn 4e plaats niet meer in gevaar.

De eerste XTERRA race op het Europese vasteland werd afgewerkt op het Italiaanse eiland Sardinië. Jim Thijs kwam met veel ambitie aan de start maar de onrustige Middellandse zee strooide meteen roet in het eten. “De zee was erg onrustig en de hoge golven maakten het echt superzwaar om te zwemmen”, vertelt Thijs achteraf. “Uiteindelijk kwam ik uit het water met 2 minuten achterstand op de koplopers.”

Tijdens het mountainbiken was Thijs dus meteen op achtergevolgen aangewezen. Na enkele kilometers kon hij al snel enkele deelnemers voorbijsnellen. Thijs: “Ik had echt een goed gevoel tijdens het fietsen. Achteraf bleek dat ik één mijn betere fietstijden heb neergezet. Ik mag dus heel tevreden zijn, zeker als je weet dat het fietsparcours in Sardinië iets langer is dan normaal.”

Thijs begon als 4e lopen en die positie kwam niet meer in gevaar. De Zwitser Marceau sleepte uiteindelijk de overwinning in de wacht en de Duitser Diets en de Australiër Allen werden respectievelijk tweede en derde.