Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
2e Van Moer triathlon in Zwijndrecht
Nieuws

2e Van Moer triathlon in Zwijndrecht

vanmoer-001.jpg

foto’s zijn gratis te bestellen via het fotoalbum

De Van Moer groep, een bedrijf in de Antwerpse haven, was dit jaar aan een 2e editie van hun triathlon toe. Vorig jaar moesten ze in slechte omstandigheden hun eerste wedstrijd organiseren eind september, helemaal op het einde van het seizoen. Dat jaar was de wedstrijd in juni ingepland en hadden ze véél beter weer. 

De zwemproef van 1000m werd afgewerkt in het Doeldok op Antwerpen Linkeroever. Van daaruit begon de 45km lange niet-stayerproef. Er werden in Doel eerst twee plaatselijke ronde gereden om daarna naar de 2e wisselzone op het terrein van Van Moer in Zwijndrecht te starten met de 10km lange loopproef. Al van bij de start van de wedstrijd was het Hannes Cool, de winnaar van vorig jaar, die het voortouw nam. Na een goed zwemnummer had Cool een voorsprong van iets meer dan een minuut op hardrijder Michael Dewilde. Dewilde ging het gevecht met de wind aan in de open polders en maakte wel wat terrein goed op Cool, maar kon het gat niet dichten. Bij T2 was het verschil ruim een halve minuut. Tijdens het lopen waren beiden even sterk en bleef het verschil stabiel. Cool pakte zijn 2e op rij in Zwijndrecht in een tijd van 1:52:48. Michael Dewilde werd 2e in 1:53:17. SP&O’er Tim Jacobs zwom een 8e tijd, rukte op de fiets op naar een 5e positie, en zette de snelste looptijd op de tabellen. Hij kon daardoor nog 2 plaatsen opschuiven en kon zo nog het podium op met een tijd van 1:54:47.

Bij de dames was het Karolien Geerts die in haar achtertuin het pak aanvoerde. Zij werd op de voet gevolgd door Joke Coysman. Na het zwemmen hadden de 2 dames een voorsprong van 1’40" op de SMO atlete Melanie Matthys. Geerts en Coysman fietsten even snel en kwamen samen de wisselzone binnen. Ze konden het gat op Matthys nog vergroten tot 3 minuten. Karolien Geerts ging als eerste het loopparcours op en kon Joke Coysman nog even achter zich houden, maar moest al vlug de duimen leggen voor Coysman. Joke Coysman liep naar een overwinning. Een zeer sterk lopende Melanie Matthys liep het gat helemaal dicht en wipte nog over Karolien Geerts, die uiteindelijk met de 3e plaats genoegen moest nemen.

Uitslag 2° 1/4 Triatlon Individueel  in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.   Alle Uitslagen in één PDF

  1. Deelnemers Alfabetisch Numeriek Uitgebreid   Reeksindeling   (een aantal deelnemers staan dubbel op de ontvangen lijst; juiste nummer krijgt u morgen ter plaatse)
  2. Uitslag Algemeen
  3. Uitslag Per Reeks
  4. Per Categorie
  5. Podium

Uitslag 1° 1/4 Trio’s Bedrijven Triatlon in PDF formaat. U zult de Gratis Acrobat Reader nodig hebben.   Alle Uitslagen in één PDF

  1. Deelnemers Teamleden  
  2. Uitslag Bedrijven Trio’s Algemeen en per reeks
  3. Podium