Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Het weekend van Pieter Heemeryck

Daags na Brugge stonden ook in Retie heel wat toppers aan de start. Pieter Heemeryck combineerde zelfs de twee én met succes. Na zijn zilveren plak in Brugge was hij in Retie overtuigend de sterkste en dat tegen toppers als Peter Croes en Tim Brydenbach. Na de 1500 meter zwemmen kwam Kjell De Hertogh als eerste in de wisselzone, met kleine voorsprong op Nick Debusschere. De twee vormden een kopduo met driekwart minuut voorsprong op drie achtervolgers: Heemeryck, Croes en Brydenbach. Iets verderop volgde Geert Janssens, die de hele fietsproef in zijn eentje moest afleggen. En uit de achtergrond kwam ook nog Paul Embrechts terug in het fietsen.

Heemeryck teerde blijkbaar op zijn goede vorm en leek nauwelijks last te hebben van de inspanningen in Brugge. Half wedstrijd wist hij de kloof met de koplopers te overbruggen. De Hertogh waaide er op het winderige parcours af vooraan en kreeg op 1’15 van de twee leiders, Heemeryck en Debusschere, het gezelschap van Croes en Brydenbach. In het afsluitende lopen, zette Belgisch kampioen Croes nog even alles op alles maar kleiner dan 48 seconden kwam de SMO-atleet niet. En dus kon de onbetwiste kopman van het Scott-team naar een verdiende zege lopen. Croes werd tweede, Brydenbach derde. De Hertogh verloor nog een aantal plaatsen en werd uiteindelijk achtste. Geert Janssens was de tweede Scott-atleet op de vierde plaats. El Pablo Embrechts werd vijfde.

Bij de vrouwen was er een walkover van thuisatlete en mede-organisator Liesbet De Schrijver. De Triamo-atlete had drie minuten voorsprong na het zwemmen op een achtervolgend trio. In het lopen bleek Leen Van Den Daele achter Liesbet de sterkste van de rest. Elke Naets werd derde, Kathleen Smeyers werd voor eigen volk knap vierde.