Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Melanie Matthys wint halve triatlon Butgenbach

In een superdruk weekend waren de lange afstands-specialisten op de afspraak in Butgenbach. Daar stond na Leuven de tweede halve triatlon van het seizoen gepland. SMO Specialized-atlete Melanie Matthys bevestigde haar groeiende vorm en pakte haar eerste overwinning van het seizoen. Ze haalde het met ruime voorsprong op de Nederlandse May Kestens en Inge Vancauwenberghe. De wedstrijd bij de heren werd nipt gewonnen door de Waal Sylvain Denis, voor een sterk lopende Timothy Van Houtem. Tim Jacobs vervolledige het podium. Dominic De Caluwé werd 12e. Voor de Eeklonaar was het een goede test in voorbereiding op de volledige triatlon in Roth over enkele weken.

In de Oostkantons pakte Melanie Matthys de overwinning in de halve triatlon van Butgenbach. Op een selectief parcours, onder natte, winderige en koude weersomstandigheden, leidde de Meetjeslandse atlete de wedstrijd van start tot finish. Ze won voor de Nederlandse May Kestens, de recente vice-Europees kampioen duatlon op de lange afstand. Melanie bouwde haar voorsprong op de Utrechtse atlete uit tot meer dan 6 minuten aan de finish.  Lange afstandsatlete Inge Vancauwenberghe eindigde als derde.  “De nieuwe asfalt, stevige rukwinden en striemende regen maakten de fietsproef soms heel gevaarlijk. Ik nam geen onnodige risico maar kon toch verder uitlopen op mijn tegenstanders en zo mijn stijgende vormpeil bevestigen.”

Na haar tweede plaats in de halve triatlon in Leuven en Zwijndrecht pakt de atlete van het SMO-Specialized team haar eerste triatlonzege van het seizoen. De volgendede afspraak voor de atlete uit Waarschoot wordt de thuiswedstrijd aan de Boerekreek te St-Laureins op zaterdag 2 juli.