Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
1ste DiMarco Jeugdtriatlon dan toch een feit
Uncategorized

1ste DiMarco Jeugdtriatlon dan toch een feit

triathlon_jeunes_2011_2-1.jpg Op 10 juli 2011 vindt de jaarlijkse triathlon voor volwassenen opnieuw plaats te Vilvoorde. De organisatie hiervan is sinds 2007 in handen van de Vilvoordse sportdienst, nadat Jean Moreau, die dit evenement voordien organiseerde, het Belgisch kampioenschap in 2006 diende af te gelasten wegens slechte kwaliteit van het zwemwater. De jeugdtriathlon onderging bijna hetzelfde lot. De voorbije 2 jaren kreeg ook de jeugd een plaatsje binnen het programma van de triathlon van Vilvoorde. Gezien het grote succes van het voorbije jaar en het drukke programma gaf de sportdienst er de voorkeur aan, om het jeugdgedeelte niet langer op het programma te zetten. Die stelde voor dat triathlon Team Grimbergen (TTG), op een ander moment, een op de jeugd afgestemde wedstrijd zou organiseren. Er werd met beide partijen samen gezeten en de jeugdtriathlon zou op zondag 3 juli georganiseerd worden.

De eerste editie van deze jeugdtriathlon  dreigde tot voor kort evenwel nog te worden afgelast. Er stelde zich een probleem met het afzetten van het parcours door de Vilvoordse politiediensten. Dank zij de bemiddeling van Guy Ceuppens, schepen van sport, werd tegemoetgekomen aan de bezorgdheden van de politiediensten. Uiteindelijk bestond de oplossing erin om de oorspronkelijk voorziene datum van 3 juli (precies één week voor de grote wedstrijd) te verschuiven naar 10 juli.

Dit betekent dat het organisatiecomité van TTG de reeds meer dan 100 atleten die al hadden ingeschreven voor het evenement van 3 juli dient te verwittigen van de nieuwe datum. Gevreesd wordt dat velen zullen afzegggen voor 10 juli wegens vakantie of andere plannen. In dat laatste geval krijgen de atleten die al hadden ingeschreven hun inschrijvingsgeld uiteraard teruggestort.

De trouwe hoofdsponsors haken echter niet af. DiMarco, de bekende verdeler van eigen sportkledij  steunt niet alleen de jeugdige sporters, maar ook beloftevolle triatleten uit de regio, Menig triatleet uit de streek kent ook Fietsen Van Campenhout als een gevestigde waarde voor oerdegelijk fietsmateriaal en een perfecte service en een hart voor de jeugdatleten.

Ben je geboren in het jaar 2003 of vroeger en  wil je ook wel eens aan een triathlonwedstrijd deelnemen, dan is dit je kans! Alle sportievelingen die 8 jaar oud en ouder zijn, kunnen zich inschrijven via jeugd.triatlon.be . Schrijf je in en verzeker jezelf op 10 juli van een onvergetelijk sportief avontuur!  Voor de -12 jarigen is er een kennismaking met triathlon. Alles gaat door op 1 locatie, dus wisselzone, secretartiaat, start, aankomst, kleedkamers allemaal op dezelfde plaats  en een eenvoudig parcours (geen mogelijkheid om verkeerd te rijden of lopen). Ideaal voor elke jeugdatleet en makkelijk voor de supporters!