Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Coysman en Brydenbach primus in Eeklo!

 
Brydenbach en Coysman toonden zich vandaag met overmacht de sterksten in Eeklo waar ze een wedstrijd over 1000 meter zwemmen, 40km fietsen non drafting en 10km lopen kregen voorgeschoteld. Brydenbach schreef zich in laatste instantie in waardoor de favoriet op de overwinning reeds vroeg bekend was aangezien Philip Malcolm in laatste instantie afzegde.
 
Het was SMO-atleet Nick Debusschere die zich meteen wist los te zwemmen van het grote pak. Met ruim een minuut voorsprong kon hij als eerste aan het fietsen beginnen.  SP&O-er Kjel De Hertog deed het vandaag wat rustiger aan en kwam als tweede aan wal van een klein groepje met daarin onder meer de latere winnaar Brydenbach.
 
Na 1 ronde fietsen kwam Debusschere nog alleen door met een 15-tal seconden voorsprong maar in de tweede ronde liep het wat stroef waardoor hij door De Hertog, De Bolster en Brydenbach werd bijgebeend. De Hertog en Brydenbach wisten nog uit te lopen en kwamen samen de wisselzone binnen. Brydenbach liep meteen weg en diepte zijn voorsprong verder uit. De Hertog kreeg het in de afsluitende ronde moeilijk en diende nog een aantal plaatsen toe te geven.

Brydenbach liep uiteindelijk met een ruime voorsprong over de finish. Hij haalde het met ruim 3 minuten voorsprong op LTTl-ers Maarten Debolster en Hannes Bonami die zich na een inhaalrace nog knap tot het podium wist te lopen.

Bij de vrouwen was het Joke coysman die de wedstrijd naar zich toetrok. Meer informatie over de vrouwenrace later.