Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Jammaer maakt geslaagde come-back in St-Laureins
Nieuws

Jammaer maakt geslaagde come-back in St-Laureins

Met de op Peter Croes na voltallige SMO-Specialized ploeg aan de start in Sint-Laureins moest de concurrentie al stevig uitpakken om de thuisploeg van de zege te houden. Dat was echter zonder Bert Jammaer gerekend. Ironbert is in volle voorbereiding op de Ironman Frankfurt, waar hij een ultieme poging doet om alsnog een ticket voor Hawaii te bemachtigen. De Uplace-atleet bewees zaterdag dat die kans er zeker in zit. Hij kwam samen met Simon De Cuyper op acht seconden van Willem Brems en Tom Vanderhoogerstraete uit het water. Die laatste kampte met een blessure en stapte uit voor het lopen, maar in het fietsen waren Tom en Willem de enigen die met een ontketende Bert Jammaer  meekonden. De Cuyper verloor steeds meer terrein en wisselde op twee minuten achterstand. In de afsluitende loopproef kwam hij even terug tot 25 seconden, maar dan zette Jammaer de turbo nog even aan. 
dsc_8443_h.jpg

Een enthousiast publiek onthaalde Bert Jammaer op een voor hem verlossend applaus. Ironbert lijkt weer helemaal terug te zijn: "Dit doet inderdaad deugd. Het is de eerste keer sinds heel lang dat ik me de hele wedstrijd lang heel goed voelde. Alles liep perfect. Even twijfelde ik toen ik hoorde dat mijn voorsprong begon te slinken, maar ik kon in de laatste kilometers nog versnellen. Dit geeft me veel goeie moed richting Frankfurt. Dat wordt mijn enige kans om me nog voor Hawaii te kwalificeren. Zoals ik me nu voel en zonder tegenslag de komende weken, hoop ik er een goeie wedstrijd te doen", aldus Bert.

Simon De Cuyper was tevreden met zilver. "Na tien kilometer in het fietsen wist ik dat Bert te sterk was. Ik hoopte het verschil nog te beperken om in het lopen terug te slaan, maar vandaag was Bert absoluut de sterkste en dan is het geen schande om van hem te verliezen", aldus Simon. Zijn SMO-Specialized ploeggenoot Willem Brems pakte een verdiende derde plaats. Ex-duatleet Kris Coddens rondde zijn inhaalrace (al was zijn zwemachterstand van 2’25 allesbehalve slecht) af met een knappe vierde plaats, vlak voor de opnieuw sterke Hannes Vandermoere en thuisfavoriet Michael Dewilde.

Bij de dames telde een zenuwachtige Melanie Matthys een minuut achterstand op Anke Matthyssen. In het fietsen kreeg de SMO-Specialized atlete halfweg aansluiting bij de 185-atlete. Vanaf dan kon Matthys haar voorsprong uitbouwen en naar een zekere overwinning lopen. "Ik was er niet gerust in. Vorig jaar slaagde ik er niet in om voor eigen volk te winnen en nu was ik er echt op gebrand. Ik schrok toen ik hoorde dat het verschil met Anke zo groot was. Daarom ben ik meteen in de aanval gegaan toen ik bij haar kwam in het fietsen, om het verschil zo groot mogelijk te maken. En dan hier winnend binnenkomen langs zo’n super publiek, dat is echt mooi", aldus een blije Melanie Matthys. Anke Matthyssen pakte de tweede plaats, met nog kleine voorsprong op de verrassende Magali Buytaert.

Met 25 jaar Boerekeektriatlon in Sint-Laureins is deze niet-stayer wedstrijd samen met Izegem één van de oudste nog bestaande wedstrijden in ons land. Na afloop werd organisator Higan Holderbeke daarvoor uitgebreid in de bloemetjes gezet.
dsc_8846_d.jpg