Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Tim Van Hemel verrast vriend en vijand op BK duatlon
Nieuws

Tim Van Hemel verrast vriend en vijand op BK duatlon

Vorig jaar was zijn titel bij de beloften in Wetteren de terugkeer van Tim Van Hemel na een lang aanslepende blessure. Maar ook dit jaar werd hij niet van blessures gespaard en dus startte hij zaterdag zonder hoge verwachtingen in het Belgisch kampioenschap duatlon in Kortrijk. Dat weerhield de Kempenaar er niet van om topfavoriet Pieter Rijnders te kloppen.

van_hemel.jpg

Ook de Scott-atleet kwam terug uit blessure, maar maakte wel samen met Van Hemel en ploeggenoot Glenn Laurens de wedstrijd. Met zijn drieën bleven ze in het fietsen over van een ruime kopgroep, die in de eerste run onder impuls van Van Hemel al helemaal op één lint zaten. Direct na het wisselen trok Tim snel door. Maar hij zag ook in dat  40km alleen fietsen zeer zwaar zou zijn. 

Alleen Glen Laurens en Pieter Rijnders konden aansluiten. In de achtervolgende groep werd naar elkaar gekeken. Vooral de CDTG ploegmaats Wim Nieuwkerk en Roel Pauwels leverden uitstekend afstoppingswerk voor de groene LTF-bende, tot ergernis van de ETZ-atleten.  Na de eerste ronde fietsen hadden de drie al een comfortabele voorsprong en vanaf dan wist Tim dat hij zeker zou meedingen voor het podium. Hij maande de andere twee aan om door te trekken, maar Laurens en Rijnders hadden dan hun beste pijlen al verschoten. Halfweg moest Glen lossen wegens krampen. Tijdens de derde en laatste ronde rekende Tim af met Pieter . Met zijn supersnelle Moozes fiets demarreerde hij weg en tijdens de klim vlak voor de wissel  trok hij nog eens flink door zodat hij met een mooie voorsprong het tweede lopen kon aanvangen.  Zijn tweede loop was echt een triomftocht. Pieter kon Tim niet meer bedreigen, integendeel hij moest zich nog schrap zetten om de sterk opkomende Wim De Cort van zich af te houden, die zich de snelste toonde van de achtervolgers en het brons pakte. 

Tim Van Hemel zorgde voor een nooit geziene prestatie door in drie opeenvolgende categorieën de nationale titel te behalen. Hij was al twee keer kampioen bij de juniores, vorig jaar bij de beloften en nu dus overall.

Bij de dames verlengde Alexandra Tondeur haar nationale titel zonder veel moeite. De Europese kampioene bij de beloften ging van start tot finish aan de leiding en won vlot voor de verrassende Heidi Ameloot en de sterke loopster Liselot Bossuyt.