Geens opnieuw met winst in het ETU-circuit!
Uncategorized

269656_10150214206412574_604147573_6892957_1675477_n.jpgScott-atleet Jelle Geens behaalde dit weekend een tweede overwinning in het ETU Junior Cup circuit. Na zijn zege in Düsseldorf en een tweede plaats op het Europees kampioenschap een nieuw hoogtepunt dit seizoen voor de atleet uit Heusden Zolder.

Het was Thomas Jurgens die als eerste uit het water kwam kort gevolgd door onder meer Marten Van Riel. Winnaar Geens kwam in het gezelschap van Bas Vandycke uit het water maar op een 30-tal seconden van de kop van de wedstrijd waardoor er niet mocht getwijfeld worden.

Op de fiets werd er meteen gejaagd op de eerste groep waardoor een grote groep werd gevormd en het looponderdeel de uiteindelijke plaatsen ging bepalen. Een ideale scenario dus voor de Scott-atleet. Geens toonde zich hier weer de sterkste door met een tweede looptijd de zege naar zich toe te trekken. Op plaats 2 en 3 konden we twee Britten terugvinden. Marten Van Riel behaalde met een 8e plaats weer een knappe top-10 plaats.  De Waal Erwin Vanderplancke werd 12e, Bader Régis 16e, Thomas Jurgens 21e, Maxime Swertvaegher 26e en Tom Seutens 30e.

Bij de meisjes slechts 19 deelneemsters aan de start. Elodie Lagae toonde zich als sterkste belg op een 15e plaats.