Uncategorized

Peter Croes 36e in Hamburg

Peter Croes nam dit weekend deel aan de WCS in Hamburg en behaalde er een 36e plaats. Met dit resultaat behaalde hij heel wat punten voor de wereldranking waardoor de deelname aan London 2012 weer heel wat realistischer wordt.

Croes kwam in de buik van een omvangrijke groep uit het water. Op de fiets werd er een grote groep gevormd waardoor het loopgedeelte cruciaal ging worden. De Australiër Brad Kahlefeld won de wedstrijd overtuigend voor de Brit WIliam Clarke en de Fransman David Hauss. Javier Gomes viel verrassend naast het podium met een 6e plaats.

Croes moest in de afsluitende 10 kilometer nog heel wat plaatsen toegeven maar met een 36e plaats kan hij terugblikken op een meer dan geslaagde wedstrijd. Volgende wedstrijd voor de Belgisch kampioen zal de ETU-wedstrijd te Genève worden die volgende week zondag zal plaatsvinden.

Bij de vrouwen geen Belgen aan de start. Het podium werd ingenomen door 3 Australische dames. Naast dezelfde nationaliteit hadden ze alle drie dezelfde voornaam, namelijk Emma! Emma Mofatt haalde het voor Emma Snowsill en Emma JAckson. Een uniek podium dus in Hamburg!