Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Dodelijk ongeval overschaduwt IM Antwerp 70.3

Er gebeuren in het triathlon gelukkig heel weinig ongevallen met dodelijke afloop. Maar het gebeurt spijtig genoeg wel degelijk. En helaas weer eens in onze eigen Antwerp IM 70.3. In de afdaling van de Waaslandtunnel kwam de 26 jarige Belgisch/Armeense atleet Arthur Arghajanyan vermoedelijk met zijn pedaal tegen de stoeprand terecht en kwam zwaar ten val. De student geneeskunde liep een zeer zwaar hoofdletsel op. De MUG kwam ter plaatse en probeerde de jonge man nog te reanimeren, maar hij overleefde de klap niet. We willen langs deze weg onze steun betuigen aan de familie en vrienden van Arthur.

Voor de Antwerp Ironman 70.3 is dit al het 2e dodelijk incident. 3 jaar geleden kreeg Peter De Troch een hartslagaderbreuk tijdens de zwemproef en verloor toen ook het leven.

update: Golazo Sports, organisator van de Antwerp Ironman 70.3, heeft een steunfonds geopend voor Arthur Arghajanyan, de geneeskundestudent die zondag tijdens de wedstrijd viel en overleed.

Alle donaties die op een speciaal rekeningnummer worden gestort gaan naar zijn familie. Arthur is van Armeense afkomst en woonde al twaalf jaar met zijn moeder in ons land. "Arthur woonde bij zijn moeder, vooral voor haar zijn dit nu hele moeilijke momenten. Om het haar ook niet financieel ondraaglijk te maken, hebben we een steunfonds geopend waar iedereen die wil een donatie kan doen," laat Bob Verbeeck, CEO van Golazo weten. "Wij schenken het fonds alvast 15.000 euro uit naam van alle deelnemers aan de Antwerp Ironman van afgelopen zondag." 

Vanaf dinsdagmiddag (26 juli) kan iedereen via de website van de Antwerp Ironman de precieze gegevens vinden om een bijdrage in het steunfonds te storten.