Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Triatlon Viersel trekt ten strijde tegen afval
Uncategorized

Triatlon Viersel trekt ten strijde tegen afval

stop_garbage.jpgSluikstorten tijdens een wedstrijd helaas is – vaak uit noodzaak – iets wat je bij iedere triatlon tegenkomt. Wat doe je tenslotte anders met je afval? Helaas ruimt niet iedere organisatie nadien alles op, en diegenen die het wel doen hebben de handen ermee vol.

Na de triatlon van Viersel vorig jaar werden er meer dan 400 verpakkingen van gels en energierepen gevonden.
Bedenk daarbij dat de wedstrijd zich in een natuuurgebied afspeelt en het wordt duidelijk dat het niet langer zo kan.

Wat is de oplossing dan? Als atleet kon je tot op dit moment weinig doen, tenzij je afval terug in je zakje te steken en na de wedstrijd weg te gooien. Daar komt nu verandering in!

Tijdens het triatlonweekend van Viersel zal er een proefproject zijn waarbij er een droppingzone voorzien is. In deze zone mag je je afval weggegooien. Als je toch buiten deze zone afval wegwerp riskeer je een zelfs gele kaart. Je gel tijdelijk onder je triatlonpak opbergen is dus de boodschap, als je deze buiten de zone’s nuttigt.

Uiteraard zal er na de wedstrijd de nodige evaluatie plaatsvinden. Wat wel duidelijk is, is dat er een duidelijke mentaliteitswijziging aan de gang is, waarbij naast de atleet ook de lokale bevolking in alle comfort kan genieten van wedstrijden.

In het buitenland is deze maatregel trouwens al langer van kracht. Zo werd de Spanjaard Marcel Zamora Perez (5-voudig winnaar van Ironman Nice en meervoud winnaar en titelverdediger van Embrunman) in Embrun maandag nog gediskwalificeerd nadat hij tijdens het fietsen zijn vestje had weggegooid.