Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Ward Vande Capelle doseert als een grootmeester

Dat aan de meet de prijzen worden gegeven werd nog maar eens overduidelijk bewezen in Wommelgem. Topsportlesgever Ward vande Capelle kwam als derde uit het Albertkanaal geklauterd met 12 seconden achterstand op Filip Van Craenenbroeck die zijn knalprestatie in Lommel goed verteerd had. Pas in vijftiende stelling liet Michael Schoofs zich klokken na de zwemproef zodat hij aan een helse achtervolging kon beginnen. Hij fietste  in een cancellarra stijl de eerste minuut in no-time dicht om de volgende ronde de leiding over te nemen van Filip Van Craenenbroeck. Bij het ingaan van de laatste fietsronde werd hij bijgevend door Ward Vande Capelle die hem meteen terplaatse liet. In de afsluitende loopproef ging het licht af en toe schemeren bij Schoofs want hij moest respectievelijk David De Grooff, Bart Schroyen en Johan Smolders laten voorgaan aan de eindmeet.

Bij de vrouwen stond er weer geen maat op Joke Coysman. Zij nam resoluut net als vorige week in Lommel resoluut de leiding en fietste voor Anke Mathijssen. Even leek Anke flink wat tijd goed te maken maar dat meer met het feit te maken dat Joke het even rustig aan deed en haar krachten spaarde voor de loopproef. Karolien Weuts werd derde dame.