Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Jim Thijs ontgoochelt op Europees Kampioenschap XTERRA

Na zijn uitstekende prestatie op de XTERRA manche in Tsjechië, trok Jim Thijs met hoge verwachtingen naar het Europees Kampioenschap XTERRA dat afgelopen zaterdag plaatsvond in Duitsland. Maar Jim kende een totale offday en kwam pas als 14e  over de eindmeet.

Jim startte vrij vlot in het zwemmen maar na 200m moest hij de groep met de favorieten al lossen. Uiteindelijk kon hij pas als 24e aan de mountainbikeproef beginnen. “Ondanks mijn slechte zwemprestatie, begon ik nog niet te panikeren”, vertelt Thijs achteraf. “Na mijn goede prestatie in het moutainbiken in Tsjechië wist ik dat ik mijn achterstand nog kon goedmaken.” Maar de realiteit was anders. Thijs
vond nooit zijn superbenen van in Tsjechië en kreeg de leiders nooit in zicht. Jim zette uiteindelijk al zijn hoop op het lopen, maar ook hier bleek het kalf al verdronken. Hij verloor zelfs nog een plaats en kwam zo pas als 14e  over de meet.

“De enige verklaring die ik kan geven, is dat ik nog niet voldoende gerecupereerd ben van de XTERRA wedstrijd in Tsjechië. Desalniettemin ben ik zwaar ontgoocheld. Als je weet dat ik dit jaar op 3 XTERRA wedstrijden al 2 keer als 3e Europeaan  over de meet kwam, dan had hier meer ingezeten. Dit is zelfs mijn slechtste resultaat ooit in een XTERRA wedstrijd.”

De Zwitster Marceau mocht zich uiteindelijk tot Europees Kampioen kronen, de Duitser Dietz werd 2e en de Tsjech Zadak derde.