Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Hans Moonen zorgt voor Hitchcock scenario in Balen.

"Nooit meegemaakt!" Op honderd meter van de eindmeet was het nog niet duidelijk wie op het podium welk trapje zou bezetten; Pas in de laatste decameters lukte het Hans Moonen om de onfortuinlijke Dirk Bullen bij de lurven te grijpen. Op kousenvoeten en met nauwelijks een handvol seconden verschil strandde Matthias Laureys op de derde plaats. 

Het begon nochtans veel belovend voor Dirk Bullen die vrij snel uit het water kwam achter Van Bogaert en Nelis Pex. Dirk liet hans Moonen meteen achter tijdens het fietsen en schoot in TGV stijl naar een veelbelovende 2’30" boni bij het lopen. Na vijf kilometer hield hij 70 seconden over en dat bleek net niet voldoende te zijn om zijn leidersplaats veil te houden. Thuisrijder Ruben Geys kwam als 8ste uit het water en kon deze stek nauwelijks verbeteren en moest Ward vande capelle laten voorgaan aan de finish.

Zo spannend als de strijd bij de heren was, zo voorspelbaar was de uitslag bij de dames. Anke Matthysen kon als zestiende uit het water klimmen en dat was even beter dan Deborah van Gossum; Toen was het al duidelijk dat in de fietsproef geen geschenken werden gegeven. Dat Deborah flink wat progressie heeft gemaakt bij het lopen was duidelijk te merken aan haar glunderend gezicht bij het overschrijden van de eindmeet als tweede achter Anke Matthysen. Voor de derde stek tekende Katrien Verbeire en hield stand tot het einde. Kelly Kuyken werd vierde.

In de sprinttriatlon stond er geen maat op Adam Lambrechts die zich wel moest reppen om Johan Smolders achter zich te houden. Tim Baelus was stelselmatig opgerukt naar de derde plaats zodat het podium talentrijk mocht genoemd worden. Bij de dames trok Elien Desmet heel even door om aan de leiding te komen. Hoe Sofie Robberrecht haar best ook deed, de zege was voor Elien Desmet. Eva Kenis werd derde voor Vanessa Cuyvers.

In de memorial Ben Mariën op de Bluekens was er ook het afscheidsfeestje van Koen De Ceuster te beleven. Koen liet het niet aan zijn hart komen en nam waardig afscheid  met een klinkende overwinning bij de 40 jarige masters voor Peter Peeters en Johan  Pauwels die voor zijn verjaardag een insectenbeet opliep en met een flink gezwollen voet nauwelijks van het podium geraakte..