Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Bart Aernouts en Sofie Goos kleuren Knokke groen
Nieuws

Bart Aernouts en Sofie Goos kleuren Knokke groen

"Het maakt niet uit wie er wint, als het maar iets groens is…" Het waren profetische woorden van Sofie Goos voor de start van de 13de Generali Zwintriatlon. La Goos doelde natuurlijk op de sterke Uplace-ploeg en de in Knokke-Heist legendarische Battle of the Sexes. Het verschil tussen de mannen en de vrouwen was tot 13 minuten teruggebracht (wegens de suprematie van de vrouwen de afgelopen jaren). Dat kleinere tijdsverschil in combinatie met zo’n 70% wind op kop tijdens de 45 km fietsen (met rukwinden tot 60 km/u) zorgde ervoor dat de mannen terug de titel van "sterkste gelacht" mochten opeisen. Bart Aernouts liet vorig jaar de Zwintriatlon schieten om wereldkampioen duatlon te worden in Edinburgh. Maar twee jaar na zijn eerste overwinning op de zeedijk deed hij in 2011 opnieuw de harten sneller slaan in de kustgemeente. Zijn zwemproef was uitstekend en de 1’30 achterstand op Willem Brems reed hij al snel dicht. Frederik Van Lierde probeerde in de fietsproef het verschil nog te maken, maar stootte in de afsluitende 10 km lopen op een snellere Aernouts. Simon De Cuyper liep nog naar een mooie derde plaats.

Bij de dames probeerde Jolien Lewyllie in het zwemmen weg te geraken, maar tegen de wind in waren Tine Deckers en Marjolein Truyers de beste wielrensters. Met 1’45 voorsprong op La Goos zag het er een tijdje goed uit, maar Goos had de trainingsweken op stage in Font Romeu goed verteerd en liep in een mum van tijd het gat dicht. Bij het ingaan van de tweede loopronde speelde ze nog even een kat- en muisspelletje met ploeggenote Tine Deckers, maar in de laatste vijf kilometer liep Sofie vlot naar een nieuwe zege in de Zwintriatlon. Deckers werd tweede en mama Marjolein Truyers pakte een verdiende derde plaats. Zegekoningin Joke Coysman was de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen en moest vrede nemen met plaats vier. Sophie Van Biervliet en Yves Depoorter werden de eerste atleten uit Knokke-Heist. Johan Smolders was beste Master A, Filip Colpaert won bij de Masters B en  Romano Ossieur had een straat voorsprong bij de Heren 60. Bij de dames veteranen klopte Therese Van Lare op haar 62ste de Belgisch kampioene bij de D50 Hilde Busschop.

schermafbeelding_2011-09-08_om_09.58.24.png

En tot slot was er nog de primeur van de Clydesdale categorie voor atleten boven de 95 kg. Dit is een Amerikaans fenomeen dat voor het eerst naar België overwaaide. Sport-deals.be atleet Joris Sels kwam na zijn volledige triatlon van Almere maar liefst 8 kilo bij om in deze categorie aan te treden, maar moest vrede nemen met de tweede plaats bij deze zwaargewichten.