Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Elites niet in de voorste gelederen tijdens WK

Zowel Belgisch kampioen Peter Croes als Atriac-atlete Katrien Verstuyft zijn er dit weekend niet in geslaagd om een rol van betekenis te spelen op het sterk bezette WK in Bejing. De zware omstandigheden in combinatie met het pittige parcours zorgden ervoor dat het een loodzware wedstrijd werd. Croes was er echter op gebrand om op het Olympische parcours van 2008 zijn 27e plaats te overtreffen. Verstuyft had na haar uitstekende resultaat op het Olympische parcours in Londen heel wat motivatie.

Bij de mannen werd er hard doorgezwommen waardoor Croes op meer dan een minuut achterstand het water diende te verlaten. Voorin werd er vanaf de eerste meters goed doorgereden waardoor Croes niet meer voorin kon aansluiten. Tijdens het fietsen werd de achterstand met de kop van de wedstrijd alleen maar groter waardoor hij op meer dan 4 minuten de wisselzone inging. Croes streed nog voor wat hij waard was maar een 55e plaats werd het verdict. 58 deelnemers haalden de finish, een twintigtal atleten gaf op.  De wedstrijd werd gewonnen door de Brit Alistair Brownlee. Even leek het erop dat het weer 1 en 2 ging zijn voor de broers maar de Zwitser Sven Riederer haalde het in laatste instantie nog voor de 2e plaats. Jonathan Brownlee werd toch maar weer knap 3e. Bekijken we ranking bij de heren dan zien we wel dat de broertjes plaats 1 en 2 voor hun rekening nemen. Regerend Wereldkampioen Javier Gomez zal zich dit jaar met een 3e plaats tevreden moeten stellen.

Katrien Verstuyft kende een gelijkaardig wedstrijdverloop. Na het zwemmen moest ze eveneens in de achtervolging maar tijdens het fietsen werd de kloof alleen maar groter. Verstuyft diende eveneens op meer dan 4 minuten te wisselen. Uiteindelijk werd ze 52e op 58 aangekomen deelnemers. Een tiental atleten gaf er ook hier de brui aan. Winst bij de vrouwen ging naar Emma Mofatt die de Britse Jenkins het nakijken gaf. De Zwitserse Annaheim werd 3e.

Meer informatie en resultaten van dit WK : Hier