Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Regis sterkste Belg, Geens 18e en Van Riel 46e

De Belgische junioren stonden met heel wat ambitie aan de start. De drie atleten die van start konden gaan toonden zich dit seizoen elk zeer sterk op verschillende wedstrijden. Geens wist onder meer enkele topresultaten neer te zetten met winst in ETU-cups en een tweede plaats op het EK. Van Riel wist enkele mooie top-10 plaatsen op ETU-niveau te pakken en met zijn recente Belgische titel stond hij uiteraard met extra motivatie aan de start. Wel werd het voor de 3 atleten een vuurdoop op het hoogste niveau en een confrontatie met andere grootmachten waar ze tot op heden nog niet mee hadden kunnen strijden.  Een mooie gelegenheid om dus heel wat ervaring op te doen.

Na het zwemmen was het Team-185 atleet Van Riel die als eerste Belg het water kon verlaten. Geens en Regis volgende op een 30-tal seconden. Op de fiets werd er net zoals bij de Elites zeer hard gereden. Geens nam in de achtervolging heel wat werk op zijn schouders waardoor hij met een snelste fietstijd in wisselzone 2 aankwam. De drie Belgen wisselden samen en het was Bader Regis die uiteindelijk met een 15e plaats de beste Belgische prestatie neerzette. Geens had heel wat van zijn krachten tijdens het fietsen verschoten maar eindigde ook nog zeer knap als 18e. Van Riel streed heel lang mee voor een top-30 plaats maar in de laatste kilometer gingen er nog heel wat plaatsen verloren. Een 46e plaats was voor hem weggelegd. 63 deelnemers haalden de finish.

Uitslag: Hier