Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

Luxem heer en meester in Kraftman triatlon

De Kraftman triatlon, een Xterra wedstrijd waarbij er 1500 meter gezwommen, 32 kilometer gemountainbiked en 10 kilometer moet gelopen worden werd vanmiddag gedomineerd door Xterra specialist Yeray Luxem. De Atriac atleet maakte er een ware demonstratie van op eigen bodem. Bij de vrouwen ging de winst naar Vreeswijk-Kelja Riikka.

De Kraftman offroad triatlon leverde opnieuw een schitterend alternatief voor de XTERRA in Zwitserland. Voor de 8ste maal al kon men in de uithoek van Limburg genieten van een puike organisatie. Een meer dan uitdagende fietsproef en vooral een loopproef met een hoog technisch gehalte. Zand, singeltrack, klimmen, dalen, boomcrossings, … organisator JP weet wel van aanpakken.

Het was de SMO-atleet Nick Debuscchere die als eerste uit het water kwam na een gecontroleerd zwemnummer. Luxem verloor slechts 35 seconden maar de andere favorieten hadden toen reeds meer dan 1 minuut toegegeven waardoor de wedstrijd snel in zijn beslissende plooi viel want eenmaal op de MTB bleek er niets te doen aan Yeray die zijn voorsprong stelselmatig kon vergroten. In het lopen zette hij erna nog de snelste looptijd neer waardoor hij de wedstrijd kon winnen met ruim 13 minuten voorsprong op zijn dichste belager, Ruben Geys. De jonge atleet Lukas de Jonghe kon na een sterk loopnummer de 3e plaats opeisen.

De korte afstand werd gewonnen door respectievelijk Niels Ost bij de mannen en Massagé Brigit bij de vrouwen. Uitslagen: Hier