Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Nieuws

Borghs en Tondeur zijn de Reuzen van Wetteren

Bart Borghs en Alexandra Tondeur zijn de winnaars geworden van de eerste Reuzen van Wetteren – off road duatlon. Borghs is in volle voorbereiding op de Hel van Kasterlee en pakte na winst in de Mokkatlon nu al zijn tweede zege van het winterseizoen. Alexandra The Great teerde verder op haar zomerconditie en bewees dat ze ook het offroadwerk aankan. De Reuzen van Wetteren is de enige winterduatlon over de lange afstand in ons land (uitgezonderd de extreme afstanden in de Hel van Kasterlee uiteraard) over 12 km lopen, 48 km mountainbiken en 7,6 km lopen.

 

Bart Borghs kon zich vooraan handhaven tijdens het eerste looponderdeel van 12 km en ging er tijdens de slopende mountainbikeproef van 48 km vandoor in het gezelschap van Tim Vijverman. Iets voorbij halfweg wedstrijd kon Borghs Vijverman van zich afschudden en een mooie voorsprong opbouwen. Bart Borghs hield makkelijk stand in de laatste 7,6 km lopen en kon onbedreigd naar een prachtige zege lopen. Tim Vijverman werd knap 2e en mountainbiker Telly Parys vocht zich met een indrukwekkend fietsnummer naar een mooie 3e plaats. Eén van de favorieten, Jeroen Buysse gaf op door ziekte. De als superfavoriet aangekondigde Zwitser Jonas Baumann kon nooit een vuist maken en moest reeds tijdens het eerste lopen de rol lossen. Ook op de bike kon de powerman-specialist geen remonte inzetten. De Zwitser wou echter niet van opgeven weten en werd na een goede 2e wedstrijdhelft nog knap 6e.

Nik Meus finishte sterk op de 4e stek, voor een moegestreden Jan Debie die lang uitzicht behield op het podium. Steve Lieten werd 7e na een heel regelmatige wedstrijd met een bijzonder sterk laatste loopnummer. De jonge Zwitser Andrea Kaelin verraste met een sterke 8e plek. Yves Gazulla en Antoon Bruggeman vervolledigden de top tien.

Ook Alexandra Tondeur leverde een prestatie van formaat af. Alexandra won glansrijk bij de dames en werd 24e overall. Na de moordende bike-proef waarin ze het zichtbaar lastig, schudde ze nog een fantastische laatste run uit de benen (15e overall!), waarmee ze veel mannen te snel af was. De wederoptredende Miek Vyncke werd knap 2e. De ploegarts van de Vancasoleil profploeg klopte de Nederlandse Marleen Stroomer, die na een moedige en slopende race op de 3e plek eindigde.

In de voormiddag was Gert Van Poucke de sterkste in de recreatieve off road duatlon. Bij de dames was winst weggelegd voor Carla Godeau. Het team van Yoeri Coopmans sleepte de overwinning bij de duo’s in de wacht.