Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

D-day Heverlee viert geslaagde 1e editie

Afgelopen zaterdag organisseerden de studenten Gilles Cottyn, Koen Cleren en Simon Naessens van de KHLeuven de allereerste editie van de D-day winterduatlon te Heverlee. Bij de mannen won Lukas Bosmans, bij de vrouwen Kim Nuyens.

Tijdens de eerste run werden er geen grote kloven geslagen waardoor een vrij uitgebreide groep de wisselzone inkon. Tijdens de eerste kilometers op de MTB werd er reeds een eerste selectie gemaakt waardoor een groepje met daarin Bosmans, Sam Valgaeren en Stijn Goris afstand kon nemen. Valgaeren raakte in de kopgroep ten val maar kon toch nog aansluiten. De drie bleven tijdens de verdere wedstrijd samen en gingen in de laatste run de plaatsen van het podium bepalen.

Het was Goris die er het snelst vandoor ging voor de laatste 2 kilometer. Bosmans en Valgaeren volgden echter zeer kort en haalden Goris al snel bij. In de laatste 500 meter nam Bosmans tot slot afstand van Valgaeren waardoor hij zijn eerste zege in een duatlon op zak kon steken. Valgaeren werd twee, Goris derde.