Subscribe Now
Trending News
By using our website, you agree to the use of our cookies.
Uncategorized

D-day Heverlee kent geslaagde 1e editie (+interview)

Afgelopen zaterdag organiseerden de studenten Gilles Cottyn, Koen Cleren en Simon Naessens van de KHLeuven de allereerste editie van de D-day winterduatlon te Heverlee. Bij de mannen won Lukas Bosmans, bij de vrouwen Kim Nulens. Titels bij de Universitairen gingen respectievelijk naar Sam Valgaeren en Sofie Hooghe.

Tijdens de eerste run werden er geen al te grote kloven geslagen waardoor een vrij uitgebreide groep de wisselzone in kon. Tijdens de eerste kilometers op de MTB werd er echter reeds vroeg een eerste selectie gemaakt waardoor een groepje met daarin Bosmans, Sam Valgaeren en Stijn Goris afstand kon nemen. Valgaeren raakte in de kopgroep ten val maar kon toch terug aansluiten. De drie bleven tijdens de verdere wedstrijd samen en gingen in de laatste run de plaatsen van het podium bepalen.

Het was Goris die er het snelst vandoor ging voor de laatste 2,2 kilometer. Bosmans en Valgaeren volgden echter zeer attent en haalden Goris al snel bij. In de laatste 500 meter nam Bosmans tot slot afstand van Valgaeren waardoor hij zijn eerste zege in een duatlon op zak kon steken. Valgaeren werd twee en eerste student, Goris derde.

Bij de vrouwen was het Sofie Hooghe die als eerste de wisselzone bereikte. Kim Nulens bleek echter te sterk op de MTB waardoor Hooghe niet kon aanpikken. Nulens liep onbedreigd naar de overwinning. Hooghe werd knap tweede in een voor haar ongebruikelijke wedstrijdvorm en de Leuvense Leen Vanden Daelen vervolledigde het podium.

 

Dag Lukas, tijdens je eerste duatlon al meteen de winst pakken. Verwacht of niet?

Helemaal niet verwacht, zeker niet als ik voor de start zag wie er op de deelnemerslijst stond..

Je hebt een verleden in zowel het wielrennen als de atletiek. Was dit medebepalend bij je overstap naar duatlon/triatlon?

Toen ik stopte met wielrennen dacht iedereen al dat ik triatlon ging doen. Maar ik was gestopt omwille van tijdsnood, de trainingsomvang is minder bij atletiek. Maar sinds een jaar ben ik aan het afzien van blessures aan mijn linkse onderbeen. Ik was het beu van telkens alternatieve trainingen te doen en nooit in de beste conditie te geraken. Dan is de logische stap triatlon, nu dat ik meer tijd heb dan vroeger. Het loopvolume is lager en ik werk nu elke training af met het doel goed te presteren op wedstrijd. Ik zou immers niet zonder competitie kunnen.

Kunnen we je tijdens de komende maanden nog ergens aan de start van een wedstrijd verwachten?

Voorlopig is er enkel nog de eindejaarscorrida van Leuven ingepland. Verder hoop ik deze winter aan een stevige basisconditie te werken.

Wat zijn je doelstellingen op korte termijn?

In 2012 zal ik vooral mijn ogen moeten open trekkenen veel leren. Triatlon is een sport waar ervaring enorm welkom is. Ik verwacht dan ook niet superveel en hoop me gewoon goed te amuseren in deze sport. Op gebied van zwemmen hoop ik nog veel bij te leren!

Welke zijn je doelstellingen op lange termijn?

Op lange termijn hoop ik op de lange afstand uit te komen. Maar nogmaals, we zien waar we staan na dit seizoen en dan kunnen we weer verder.